De sprekers

Op ons congres komt een aantal gerenommeerde en boeiende sprekers aan het woord over het oog in al zijn facetten.

Inleiding

Tijd: 09:30 – 10:00 uur

Dorte Kramers (dagvoorzitter) is begonnen als taaldocente en heeft 4 jaar een eigen taalinstituut gehad. Toen ze uit eigen ervaring merkte wat de impact van voeding kan zijn op de gezondheid, is ze zich erin gaan verdiepen en volgde diverse opleidingen en bijscholingen. Inmiddels is Dorte orthomoleculair epigenetisch therapeut en ze heeft sinds 2015 een eigen praktijk in Oegstgeest. Daarnaast werkt ze een aantal weken per jaar een reformhuis, waar ze advies geeft over voeding en suppletie. Het gezellige van het werken in de winkel vindt ze het kletspraatje met de verschillende klanten, dat heb je nu eenmaal minder als je in je eentje in een praktijk werkt. Maar voor beiden geldt: klantcontact is het allerbelangrijkste. Ze moeten in je vertrouwen, dan gaan ze er zelf ook voor! Door haar verleden als docent in het taalonderwijs was het een logische en prettige stap om weer voor de klas te mogen staan en bij verschillende instituten haar kennis over orthomoleculaire leefstijl te delen.

Titel

Tijd: 09:30 – 10:00 uur

Dr. Katharina Deutsch is arts en combineert in haar praktijk reguliere en complementaire geneeskunde. Ons lichaam is uitgerust met een zelfhelend vermogen, een term die Hippocrates al gebruikte. Onze leefstijl heeft een grote invloed hierop, zowel ten goede als ten kwade.

Wat is het zelf helend vermogen en wat is eigenlijk ‘gezond’ zijn? Waarom worden we überhaupt ziek, heeft het nut? Kunnen we leren van de ziekte, van het verloop en wat het met ons doet? Is het mogelijk om liefdevol en vol vertrouwen om te gaan met een ziekte en ook nog beter worden? Wat is de rol van de ‘genezer’? Haar streven als arts is om een steentje te kunnen bijdragen aan de journey en zoektocht van de mensen die ziek zijn. Dat is bij iedereen anders, individueel, bijzonder en boeiend, nooit goed of slecht. Het is voor haar altijd een voorrecht om daar een deel van te mogen zijn.

Titel

Tijd: 09:30 – 10:00 uur

Casper Beukema is orthomoleculair kPNI therapeut. Sinds 2014 heeft hij een eigen praktijk, Food4Medicine, in Middelburg. Naast zijn werk als therapeut is Casper actief als productadviseur voor een adviesdrogisterij, schrijft hij gezondheidsartikelen en doceert hij freelance voor verschillende natuurgeneeskundige opleidingscentra. Zijn drijfveer is een enorme passie en interesse voor gezondheid. Hij wil zijn cliënten en toehoorders met de hoogst mogelijke kwaliteit begeleiden naar een leven dat bruist van vitaliteit. Daarbij kiest hij voor een combinatie van meerdere invalshoeken: voeding, beweging, suppletie en stressbeheersing. De passie voor het vak, gecombineerd met zijn enthousiasme en kennis maken de lesdagen van Casper niet alleen leerzaam en praktisch, maar ook vooral leuk om bij te wonen.

“Passie zonder kennis is blind, kennis zonder passie is leeg”

Titel

Tijd: 09:30 – 10:00 uur

Erik Matser is een Nederlandse klinisch neuropsycholoog, universitair docent, wetenschappelijk publicist en sportpsycholoog. Hij studeerde neuropsychologie aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Hij is vooral bekend om zijn hersenonderzoek en mentale begeleiding van topsporters, artiesten en zakenmensen.

In oktober 2016 was hij 25 jaar op een full time basis werkzaam in het vak en in die periode zijn talloze mensen geholpen die last hadden van hersenletsel. Veel mensen denken dat hersenletsel ontstaat door verkeersongevallen en vaatproblemen in de hersenen zoals bij CVA’s het geval is. Echter je hersenen kunnen ook slechter gaan functioneren door bv. chemotherapie, te lang te veel stress of wanneer men in contact is gekomen met stoffen die het hersenweefsel aantasten (bv. oplosmiddelen, drugs, alcohol). In juli 2008 heeft hij samen met zijn vrouw de polikliniek Neuropsychologie te Helmond geopend waar hij op diverse manieren mensen begeleidt met o.a. geheugenklachten, mentale overbelasting of energieverlies.

Titel

Tijd: 09:30 – 10:00 uur

Miranda Bosters Boogaart heeft sinds een eigen natuurgeneeskundige praktijk in Brabant.  Na de  HBO opleidingen medische basiskennis en voedingsdeskundige heb ik de volgende specialisaties behaald:  orthomoleculaire geneeskunde, electro acupuntuur, oligoScan, celzouten therapie, body detox(elektrolyse) en andullatietherapie.

Mijn doelstelling dat voorkomen beter is dan genezen weet iedereen. Merkwaardig genoeg wordt dit devies wanneer het om het eigen lichaam gaat vaak vergeten. Sinds 2010 is ze ook actief bezig met iriscopie wat ze een mooie aanvulling vindt op haar praktijk. Zelf zegt ze:

“Ik heb het leukste vak van de wereld. Ik help mensen op weg naar een betere gezondheid, voeding en leefstijl die bij hun past en waarmee ze het beste uit zichzelf kunnen halen.”

Titel

Tijd: 09:30 – 10:00 uur

Karin Hoogenboom is van huis uit psychiatrisch verpleegkundige en is op dit vakgebied ook werkzaam geweest als docent bij ROC. In 2010 is ze gestart met een eigen praktijk VolZicht, waarin ze mensen informeert, begeleidt en ondersteunt ‘naar gezonde ogen die goed zien’. Ze heeft zich verdiept in de Bates methode en de Eyebody methode die beide gericht zijn op het gezond en sterk maken van de ogen. Daarnaast volgde ze opleidingen op het gebied van cranio sacraal therapie, hypnotherapie, critical alignment yoga , T(ension) R(elaxing) Exercises en de invloed van voeding op de gezondheid, gebaseerd op de studies van Weston Price bij diverse natuurvolkeren. Dit alles heeft geleid tot de VolZicht methode:

Op een andere, ontspannen manier goed leren zien, zonder bril, lenzen of laseren. De ogen geven wat ze nodig hebben wat betreft voedingsstoffen, rust, natuur en ontgiften van ballast wat het zien in de weg staat.

Daarnaast is ze medeauteur van het boek met de prikkelende titel ‘Geef je ogen de kost’.

Titel

Tijd: 09:30 – 10:00 uur

Verena Mulder behaalde in 2009 haar apothekersdiploma en is sindsdien werkzaam in de ziekenhuisfarmacie. Op dit moment heeft zij een vaste aanstelling bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland en is daarnaast werkzaam als toezichthoudend apotheker bij Clinic Care Services. Dit is een landelijke ziekenhuisapotheek die veel oogklinieken bedient. Tevens deed zij promotieonderzoek naar preventieve medicatie bij proliferatieve vitreoretinopathie (PVR) in het Oogziekenhuis Rotterdam. In haar betoog behan­­­­­­­­delt zij de invloed van medicatie op onze ogen.