Diep in zee met omega-3

Datum Tijd Locatie Kosten ex BTW
Inschrijving gesloten

 

Nieuw

gratis webinar

Diep in zee met omega-3

Docent: Wouter de Jong

Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die ook bekend staan als n-3-vetzuren. De belangrijkste omega-3 vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn semi-essentieel omdat ons lichaam ze in principe kan synthetiseren uit alfa-linoleenzuur (ALA). Bij een hogere consumptie van ALA wordt inderdaad meer EPA gevormd, maar de omzetting van EPA in DHA verloopt een stuk minder goed, zodat we voor een goede voorziening van deze vetzuren toch in belangrijke mate zijn aangewezen op de voeding en/of suppletie.

Sinds bekend is dat Eskimo’s veel minder hart- en vaatklachten hebben dankzij hun voedingspatroon waarin omega-3 (vis)vetzuren een veel prominentere plaats innemen dan in de westerse voeding, zijn er talloze onderzoeken gedaan naar de rol van omega-3 vetzuren bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, maar ook in relatie tot andere aandoeningen en psychische klachten.

Wouter de Jong zal in dit webinar uitleggen welke invloed EPA en DHA hebben op onze gezondheid, wat het belang is van de vetzuurbalans (omega-3 en omega-6) en hoe de omzettingen in ons lichaam verlopen. Maar ook wat er mis kan gaan.

Dit webinar is vooraf opgenomen en duurt ca. 45 minuten. U krijgt per mail een link naar ons YouTube-kanaal, waarop het webinar vanaf 19.00 uur te zien zal zijn en 24 uur beschikbaar blijft.

Kennisniveau

  • dit webinar is geschikt voor iedereen die interesse heeft of werkzaam is in de gezondheidszorg
  • dit webinar is op HBO-denkniveau

Na dit webinar:

  • begrijpt u wat omega-3 betekent voor onze gezondheid
  • weet u uit welke voedingsbronnen u omega-3 kunt halen en wat een optimale dosering is

 

< Terug