Biomedische behandeling van autisme (ASS) en AD(H)D, het vervolg

Datum Tijd Locatie Kosten
07-04-21 09:30 - 16:30 Verhuurleslocatie-Nijmegen, Nijmegen € 62,00
09-04-21 09:30 - 16:30 Van der Valk Hotel Purmerend, Zuidoostbeemster € 62,00
16-04-21 09:30 - 16:30 VitEducatief, Den Haag € 62,00 ex BTW

Praktijktraining
Biomedische behandeling van autisme (ASS) en AD(H)D, het vervolg

Deze praktijktraining is een logisch vervolg van de eerste versie met dit onderwerp. De dag wordt begonnen met een samenvatting van ongeveer 45 minuten van de vorige training zodat ook mensen die daar niet bij zijn geweest kunnen aanhaken. Voor degene die deel 1 al hebben gevolgd is dit een korte opfrissing van de eerdere lesstof.

De volgende hoofdthema's worden uitgebreid belicht:

  • Organische zuren. Door het eenvoudig afnemen van een urinemonster en op te sturen naar een gespecialiseerd laboratorium kan een zeer uitgebreid beeld worden gevormd van metabole (stofwisseling) processen. Er zijn bij ASS een aantal zeer specifieke markers, deze zullen worden besproken en uiteraard worden de therapeutisch mogelijkheden aangeven. Deze specifieke markers zijn onder andere: oxaalzuur, vitamines, microbiologische stofwisselingsmarkers en neurotransmitters.
  • Microbioom en de relatie met ASS. De laatste ontwikkeling èn therapeutisch mogelijkheden worden besproken mbt de relatie darmen en autisme en daarmee weer de samenhang met de organische zuren.

Dit onderwerp ligt Jeroen na aan het hart en hij blijft ook de laatste ontwikkelingen op dit gebied volgen. Vandaar dat hij heel graag een vervolg op de 1e praktijktraining over dit onderwerp wilde verzorgen voor ons. En ook nu belooft het een interessante dag te worden.

Docent: Jeroen de Haas

Inclusief lunch.

Accreditatie bij MBOG (5 SBU, 2 algemeen en 3 orthomoleculair)  NWP, NVVM en KTNO (11546).

 

<-- Terug