De spijsverteringsorganen -
Samenwerking en afhankelijkheid

Datum Tijd Locatie Kosten
20-03-19 10.00 - 16.30 Conferentiecentrum Eindhoven, Eindhoven € 49,55 ex BTW

Praktijktraining
De spijsverteringsorganen - Samenwerking en afhankelijkheid

Docent: Dorothé Lueb

Alvleesklier, lever, maag en darmen werken op vele fronten samen. Ze beïnvloeden en versterken elkaars werkingsgebied en de een kan niet zonder de ander. Zo kan een verstoring van de een, de maag of de darm bijvoorbeeld, leiden tot klachten bij de ander, de alvleesklier of lever. Een probleem met de aanmaak van maagzuur kan leiden tot een gebrekkige aanmaak van cholecystokinine (CCK) in de darm en dat kan dan weer leiden tot een exocriene pancreas insufficiëntie (EPI). Een gebrekkige insulineproductie kan leiden tot een non-alcoholic fatty liver (NAFL) maar ook tot een pancreatitis. Zoals gezegd, het is teamwork.

Wat we heel vaak zien is dat patiënten voor het een gediagnosticeerd worden, hypoglycemie of diabetes type II bijvoorbeeld, maar dat een spijsverteringsprobleem totaal genegeerd wordt. Ook krijgen mensen medicijnen voorgeschreven die het een misschien beter beheersbaar houden maar het ander verergeren. En laten we vooral de invloed van voeding niet vergeten.

We duiken in deze boeiende materie en nemen diverse gerelateerde klachten onder de loep. Aan het einde van de dag heeft u voldoende (orthomoleculaire en natuurgeneeskundige) handvatten om met deze problematiek aan de slag te gaan.

Inclusief lunch.

Accreditatie bij NWP (3pnt) , MBOG (5 pnt orthomoleculair) , NVVM, VVET en KTNO (K10015).

<-- Terug