Postvirale problematiek en het energiesysteem

Data Tijd Locatie Kosten
15-09-22 09.30 - 16.30 VitEducatief, Den Haag € 65,00 ex BTW

Praktijktraining
Postvirale problematiek en het energiesysteem

Docent: Erik Schut

Het afgelopen jaar kwamen we als mens voor totaal nieuwe uitdagingen te staan in alle facetten van ons leven. En allemaal op onze eigen manier zijn we op zoek gegaan naar oplossingen om ons leven toch aangenaam te houden, ondanks alle beperkingen. Dat vereist veerkracht en flexibiliteit, emotioneel maar ook fysiek.
Het is nu een veel gehoorde klacht: niet goed herstellen na besmetting met een infectieziekte. Op dit moment gaat het dan vooral over de post-coronaproblematiek, maar andere virale infectieziekten zoals Pfeiffer kunnen dezelfde klachten geven. Maar ook de ziekte van Lyme.
In deze praktijktraining gaan we op zoek naar de mogelijke oorzaken. Wat gebeurt er tijdens een virale infectie in het lichaam en hoe kan dat leiden tot chronische klachten ofwel het Post Viraal Syndroom?
Na een aantal mogelijke mechanismen in kaart te hebben gebracht zoomen we in op de werking van de mitochondriën. Deze energiecentrales spelen bij deze problematiek namelijk een grote rol, evenals bij andere ziektebeelden.

Enkele belangrijke thema's die aan bod komen in deze scholing:
-  Hoe reageert ons immuunsysteem en de rest van ons lichaam op een virale infectie?
-  Wat zijn de mogelijke redenen dat er bij sommige mensen langdurige klachten ontstaan?
-  Wat is de link tussen de werking van de mitochondriën en postvirale klachten?
-  Hoe kunnen we deze klachten behandelen?

Aan het eind van dit seminar heeft u een aantal handvatten, gebaseerd op verschillende kennisgebieden, om cliënten met postvirale klachten in uw praktijk een goede ondersteuning te bieden.

Inclusief lunch.

Accreditatie bij MBOG (4 algemeen medisch en 2 orthomoleculaire sbu's), NWP en KTNO (K12078).

<-- Terug