Praktijktraining Urineweginfecties | Migraine

Urineweginfecties | Migraine

Datum Tijd Locatie Kosten ex BTW
28-10-22 09:30 - 16:30 ONLINE 47,50


Let op: u wordt naar ons nieuwe inschrijfformulier geleid

2-in-1 Praktijktraining
Urineweginfecties | Migraine

Docent: Casper Beukema

In deze 2-in-1 praktijktraining gaan we op zoek naar de ware oorzaken van urineweginfecties en migraine, twee veelvuldig voorkomende klachten. Tijdens deze lesdag worden beide aandoeningen van alle kanten bestudeerd en krijgt u therapeutische handvatten die u direct kunt toepassen in uw eigen praktijk.

Infecties van de urinewegen kunnen zeer hardnekkig zijn. In 2017 was het zelfs de op één na meest vastgestelde aandoening door de huisartspraktijk. Hoewel de standaard voorgeschreven antibiotica wel helpen op de korte termijn is het geen structurele oplossing.
In het eerste dagdeel van deze praktijktraining gaan we in op de werkingsmechanismen die kunnen leiden tot een urineweginfectie. Ook bespreken we de oorzaak en de behandeling van regelmatig terugkerende klachten.

Migraine is een chronische aandoening die zich uit in hoofdpijn. De aanvallen manifesteren zich golfsgewijs en kunnen wel drie dagen duren. De aandoening komt driemaal vaker voor bij vrouwen; zo’n 25 op de 1.000 vrouwen heeft er last van. Regulier worden de aanvallen ondervangen met ontstekingsremmers en pijnstillers. Hoewel deze medicijnen tijdelijk verlichting geven, worden de oorzaken niet aangepakt. In dit dagdeel gaan we kijken naar de verschillende werkingsmechanismen die verantwoordelijk kunnen zijn voor het ontstaan van de klachten. Daarnaast besteden we aandacht aan het maken van een behandelplan per oorzaak.
Voor iedereen die migraine in de praktijk wil behandelen is dit dagdeel onmisbaar!

N.B.: De delen kunnen niet afzonderlijk worden gevolgd!

Accreditatie bij MBOG (6 SBU's: 3 algemeen medisch en 3 orthomoleculair), NWP en KTNO (K12296).

Kijk hier voor de laatste ontwikkelingen op accreditatiegebied.

<-- Terug