Studiedag PCOS en PMDD

Datum Tijd Locatie Kosten
28-04-22 09.30 - 16.30 LIVESTREAM € 47,50 ex BTW

Studiedag livestream
PCOS en PMDD

Docent: José Buik

De vrouwelijke hormonen komen regelmatig aan bod in scholingen. Tijdens deze studiedag gaan we in op twee heel specifieke stoornissen op dit gebied die vaak voorkomen maar ook vaak niet worden herkend: PCOS en PMDD.

PCOS staat voor PolyCysteus Ovarium Syndroom. De oorzaak is complex want meerdere hormonen en stofwisselingsprocessen zijn hierbij betrokken.
PCOS is geen ziekte maar een syndroom met een diversiteit aan symptomen, zoals ernstige acne, overbeharing, overgewicht, verminderde vruchtbaarheid en onregelmatige cyclus. Per persoon kunnen de symptomen verschillen en daarom is het belangrijk om in de eerste plaats vast te stellen of er sprake is van PCOS. Vrouwen met PCOS die bij een behandelaar komen, hebben veel vragen en willen weten hoe ze met voeding, suppletie en leefstijl hun klachten kunnen aanpakken. Na het volgen van deze dag kunt u uw cliënten praktische informatie en handvatten meegeven.

PMDD (PreMenstrual Dysphoric Disorder) ofwel premenstruele dysfore stoornis is een ernstige vorm van PMS (premenstrueel syndroom) die gepaard gaat met maandelijks terugkerende zware emotionele klachten. Deze kunnen variëren van woede, angst of dwanggedachten tot een zware depressie. 30% van de vrouwen met PMDD doet zelfs ooit een zelfmoordpoging! Regulier wordt PMDD helaas vaak niet (h)erkend en worden veel vrouwen doorverwezen naar de geestelijke gezondheidszorg. Er is nog geen geneesmiddel voor PMDD, maar orthomoleculaire ondersteuning kan een steun in de rug bieden.
Deze studiedag gaat voor zowel PMS als PMDD de diepte in qua hormonen en de redenen voor de hormoononbalans. Na de studiedag zult u herkennen wanneer het om PMS gaat of dat er mogelijk sprake is van PMDD en weet u welke adviezen en uitleg u aan uw cliënt kunt meegeven.

Accreditatie bij NWP, MBOG (3 SBU algemeen medisch en 3 SBU orthomoleculair) en KTNO (K12115).

<-- Terug