Een goede start: Suppletie voor kinderen, wat hebben ze nodig?

Dit webinar heeft op 15 september jl. plaatsgevonden.

U kunt een gratis terugkijklink aanvragen

 

Gratis webinar
Een goede start: Suppletie voor kinderen, wat hebben ze nodig?

Docent: Monique van Poorten

Kinderen in de groei moeten goed eten. Een gezonde voeding en een ruime voorziening van vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor een goede ontwikkeling van organen en orgaansystemen, zoals het brein, de spijsvertering, het zenuwstelsel en de spieren. Deze ontwikkeling is vaak bepalend voor de rest van het leven.
Meerdere onderzoeken hebben echter laten zien dat het voedingspatroon van schoolgaande kinderen meestal nogal wat te wensen overlaat. Het is onevenwichtig, met een teveel aan geraffineerde suikers en verzadigde vetten en een tekort aan onder meer vezels, onverzadigde vetten en diverse micronutriënten. Kinderen eten over het algemeen weinig groente, fruit en vis, maar vaak fast- en junkfood, witbrood en calorierijke tussendoortjes, zoals snoep, chips, koekjes en frisdrank.
Cijfers uit de laatste Voedselconsumptiepeiling (2012-2016) van het RIVM bevestigen dit beeld. Gemiddeld eten kinderen vaak nog niet eens de helft van de aanbevolen porties groente en fruit en ze eten amper vis. Daarentegen drinken kinderen van 4 tot 8 jaar al gemiddeld een halve liter frisdrank met suiker per dag.

In dit webinar informeert natuurgeneeskundig therapeut Monique van Poorten u onder andere over de mogelijke nutriëntentekorten die kunnen optreden bij kinderen, de functies van een aantal belangrijke voedingsstoffen en hoe een goede basissuppletie voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën eruitziet.

Om dit webinar te kunnen volgen is geen specifieke voorkennis vereist.

<-- Terug