Urineweginfecties / Eczeem

2-in-1 Praktijktraining Urineweginfecties/Eczeem

Datum Tijd Locatie Kosten ex BTW
09-02-24 09:30 - 16:30 Online € 69,50
Inschrijving gesloten

 

Nieuw

online 2-in-1 praktijktraining

Urineweginfecties/Eczeem

Docent: Casper Beukema

Urineweginfecties
Een urineweginfectie is de verzamelnaam voor alle infecties die betrekking hebben op de urinewegen: nier, nierkelk, urineleider, blaas en urinebuis. De meest voorkomende is een blaasontsteking. Infecties van de urinewegen kunnen zeer hardnekkig zijn. In 2017 was het zelfs de op een na meest vastgestelde aandoening door de huisartspraktijk. Hoewel de standaard voorgeschreven antibiotica wel helpt op de korte termijn is het geen structurele oplossing.

Het eerste dagdeel gaan we in op de werkingsmechanismen die kunnen leiden tot een urineweginfectie. Hoe kunnen we de oorzaken aanpakken en welke voeding en supplementen kunnen helpen om de infectie te stoppen. En ook niet onbelangrijk: hoe kun je het weer terugkomen van een urineweginfectie voorkomen.

Eczeem
Eczeem is een verzamelnaam voor een groep huidverstoringen met elk een andere oorzaak. Zo heeft atopisch eczeem een andere oorzaak dan seborroïsch eczeem en deze aanpak verschilt ook in de praktijk. Zo is atopisch eczeem een “lekke huid” en seborroïsch eczeem een dysbiose van de huid.

Psoriasis is weer een ander probleem waarbij de huidcellen ongeremd gaan delen. Deze verschillen in oorzaak zijn essentieel voor een goede behandeling. Tijdens deze training neemt Casper Beukema naast eczeem ook acne onder de loep. Hierbij bespreken we de verschillende interventies per huidprobleem. We beginnen met de opbouw van de huid, de werking ervan en gaan vervolgens in op de verstoringen. Deze training is ook zeer geschikt voor schoonheidsbehandelaars die hun eigen aanpak met nutritionele therapie willen verdiepen.

Kennisniveau

  • voor deze training is orthomoleculaire basiskennis vereist
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • kent u de werkingsmechanismen die kunnen leiden tot een urineweginfectie
  • weet u hoe we de oorzaak kunnen aanpakken van urineweginfecties
  • weet u welke voeding en suppletie helpt om de infectie te stoppen en hoe deze te voorkomen is
  • heeft u een begrip in de opbouw en werking van de huid
  • herkent u hoe de verschillende soorten eczeem en acne tot stand kunnen komen
  • weet u de verschillende mechanismen die tot de aandoeningen leiden
  • bent u in staat een behandelplan op te stellen per aandoening

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we na de training en blijft 30 dagen beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat.

Accreditatie bij MBOG ( 6 SBU's , 3 alg/medisch en 3 orthomoleculair) , NWP (4 pnt.) en KTNO (K132233).

 

< Terug