Docenten

Dorte Kramers

Dorte Kramers is begonnen als taaldocente en heeft 4 jaar een eigen taalinstituut gehad. Toen ze uit eigen ervaring merkte wat de impact van voeding kan zijn op de gezondheid, is ze zich erin gaan verdiepen en volgde diverse opleidingen en bijscholingen. Inmiddels is Dorte orthomolculair epigenetisch therapeut en ze heeft sinds 2015 een eigen praktijk in Oegstgeest. Daarnaast werkt ze een aantal weken per jaar een reformhuis, waar ze advies geeft over voeding en suppletie. Het gezellige van het werken in de winkel vindt ze het kletspraatje met de verschillende klanten, dat heb je nu eenmaal minder als je in je eentje in een praktijk werkt. Maar voor beiden geldt: klantcontact is het allerbelangrijkste. Ze moeten in je vertrouwen, dan gaan ze er zelf ook voor! Door haar verleden als docent in het taalonderwijs was het een logische en prettige stap om weer voor de klas te mogen staan en bij verschillende instituten haar kennis over orthomoleculaire leefstijl te delen.

WebsiteFacebookLinkedIn
Roelie Koopman

Roelie Koopman is orthomoleculair geneeskundig therapeut en medeoprichter van Darmspecialist-‘ De plek waar shit wordt gefikst’.
In haar puberteit kreeg ze de diagnose PDS en jarenlang heeft ze rondgelopen met buikpijn en diverse darmklachten. Tot ze ontdekte wat de rol voeding is en wat de oorzaak was van haar klachten waarna ze zich verder ging verdiepen in  de orthomoleculaire voedingsleer. Na een scholing tot  orthomoleculair epigenetisch therapeut heeft ze bij Evenwijs de volledige opleiding O(rthomoleculair) N(atuurgeneeskundig) T(herapeut) afgerond. En later de specialisatie tot Epifysioloog Prikkelbare Darm Syndroom. En nog wekelijks besteedt ze tijd aan het volgen van scholingen over diverse onderwerpen en het lezen van vakliteratuur en/of onderzoeken.

In Nederland heeft 1 op de 4 mensen last van darmklachten. Dit zijn miljoenen mensen! De missie van Roelie is om mensen te leren wat van invloed kan zijn op hun klachten en wat ze zelf kunnen doen om deze te herstellen. Daarom leidt ze intern bij Darmspecialist maar ook extern therapeuten op om het netwerk van deskundigen op dit gebied te vergroten. Inmiddels is ze ook docent bij Evenwijs (Darmtherapie en Epigenetisch Maag-Darmspecialist) Vanwege haar kennis en ervaring wordt ze regelmatig uitgenodigd om te spreken over dit onderwerp.

WebsiteLinkedIn
Suus Bettink

Suus Bettink is een dierenarts afgestudeerd in 2005, met een bijzondere interesse in rundvee en katten. Na vijftien jaar werkzaam te zijn geweest als praktiserend veearts, gezelschapsdierenarts, en een aantal jaar bij een farmaceut, heeft Suus zich steeds meer verdiept in verschillende aspecten van dierengezondheid en welzijn. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd, waaronder Microbioom (Ortho Linea) en Dierenvoeding (CIVT), evenals een sjamanistische opleiding bij Robin Youngblood, een Native Indian.

Gedreven door haar passie heeft Suus ook trainingen gevolgd in diercommunicatie en Thetahealing®, met een focus op intuïtieve anatomie. Door haar brede kennis en ervaring is Suus nu gespecialiseerd in het begrijpen van de boodschappen en energie van dieren in relatie tot de gezondheid en het gedrag van mensen, en vice versa. Suus is niet alleen een toegewijde dierenarts, maar ook een medisch intuïtief persoon, darmtherapeut, herbalist, dierentolk, en energiewerker. Haar unieke combinatie van vaardigheden stelt haar in staat om op een dieper niveau met dieren en hun eigenaren te communiceren en hen te helpen bij het bereiken van een optimale gezondheid en welzijn.

Haar missie is om dieren een stem te geven en vanuit de wijsheid van het dier heling te brengen bij mensen.

WebsiteLinkedIn
Evert Berkelaar

Evert Berkelaar is orthomoleculair KPNI therapeut en heeft in Gerona zijn master behaald in de klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Hij is afgestudeerd op een dieetinterventiestudie waarbij de focus lag op het effect van het paleodieet in relatie met het metabool syndroom. Hij is mede-eigenaar van gezondheidscentrum Corporalis in Zoetermeer waarin diverse disciplines zijn gehuisvest en een sportzaal. In het gezondheidscentrum houdt Evert ook enkele dagen per week zijn praktijk. Naast lesgeven bij verschillende opdrachtgevers in binnen- en buitenland verscheen in 2020 zijn boek Paleo 2.0. Hij is vooral geïnteresseerd in de problematiek van welvaartsziekten, overgewicht, vasten, ketose, sport en het tegengaan van veroudering.

WebsiteLinkedIn
Erik Schut

Erik Schut heeft na zijn opleiding tot fysiotherapeut een scala aan natuurgeneeskundige studies gevolgd. Na achtereenvolgens de opleiding Acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde met succes te hebben afgerond is hij geïnteresseerd geraakt in de orthomoleculaire geneeskunde en osteopathie. Hij heeft met succes de basisopleiding klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) gevolgd en is daarna aan de Universiteit van Gerona (Spanje) afgestudeerd als Master of Science in kPNI.
Erik is medeoprichter van multidisciplinair gezondheidscentrum SAMA Vind Gezondheid te Tilburg, waar hij praktiseert. Daarnaast geeft hij regelmatig cursussen en workshops voor diverse opleidingsinstituten.

Website
José Buik

José Buik-Evers heeft al 11 jaar een eigen praktijk als orthomoleculair therapeut en is gespecialiseerd in de vrouw en haar hormonen. Door haar belangstelling voor de fysiologische processen die plaatsvinden in het lichaam en van invloed zijn op alle hormonale processen besloot ze een opleiding tot orthomoleculair therapeut te volgen. Een mooie combinatie met de reguliere kennis die zij de afgelopen 23 jaar heeft opgedaan als verpleegkundige in het ziekenhuis op de afdeling interne geneeskunde (specialisatie oncologie). Vanuit haar praktijk in Baarn spreekt ze dagelijks vrouwen over hormonale klachten met betrekking tot de menstruele cyclus, anticonceptie, OMS, PMDD, PCOS, zwangerschapswens, postpartum depressie, de overgang en vrouwen die ten gevolge van borstkanker te maken krijgen met de overgang. Naast haar drukke praktijk verzorgt ze als vakdocent scholingen bij verschillende opleidingen, bedrijven, therapeuten en zorgmedewerkers in de reguliere en GGZ-zorg.

WebsiteFacebookLinkedIn
Casper Beukema

Casper Beukema is orthomoleculair kPNI therapeut. Sinds 2014 heeft hij een eigen praktijk, Food4Medicine, in Middelburg. Naast zijn werk als therapeut is Casper actief als productadviseur voor een adviesdrogisterij, schrijft hij gezondheidsartikelen en doceert hij freelance voor verschillende natuurgeneeskundige opleidingscentra. Zijn drijfveer is een enorme passie en interesse voor gezondheid. Hij wil zijn cliënten en toehoorders met de hoogst mogelijke kwaliteit begeleiden naar een leven dat bruist van vitaliteit. Daarbij kiest hij voor een combinatie van meerdere invalshoeken: voeding, beweging, suppletie en stressbeheersing. De passie voor het vak, gecombineerd met zijn enthousiasme en kennis maken de lesdagen van Casper niet alleen leerzaam en praktisch, maar ook vooral leuk om bij te wonen.
“Passie zonder kennis is blind, kennis zonder passie is leeg”

WebsiteFacebookLinkedIn
Jacqueline Vogelaar

Jacqueline Vogelaar is psychosociaal therapeut en heeft in Noord-Brabant een eigen praktijk ‘Psyche en Gewicht’ waarin ze mensen begeleidt die (letterlijk) niet goed in hun vel zitten. Daarnaast is ze docent op gebied van de psychologie ten aanzien van eetgedrag, gewichtsconsulent en Trainer Hormoonfactor.

LinkedInWebsite
Eveline van der Wel

Eveline van der Wel heeft haar doctoraal Geneeskunde (Leiden) behaald alsmede een doctoraal Bedrijfskunde (Rotterdam). Daarna is zij werkzaam geweest in de farmaceutische industrie. Door een kind met onbegrepen darmklachten heeft ze zich verdiept in alternatieve therapieën, zoals hypnotherapie, orthomoleculaire therapie volgens PNI, darmflora-analyse en sinds kort DNA-profielen. Dat heeft er toe geleid dat ze nu al 20 jaar een eigen praktijk heeft in Eindhoven, waar ze veel mensen behandelt met ‘onbegrepen klachten’. Zelf zegt ze hierover: “Regelmatig vroeg ik mij af of de oorzaak van klachten emotioneel of lichamelijk of beide zijn. Dankzij DNA-onderzoek heb ik daar veel meer concreet inzicht in verkregen en dit vertaald naar gericht therapeutisch ingrijpen. Ik word steeds meer gegrepen door de mogelijkheden van genetische informatie en hoe die te interpreteren en heb ervaring met vier verschillende leveranciers van DNA-testen.” Inmiddels is Eveline docent bij verschillende opleidingsinstituten. Zij geeft duidelijke en heldere uitleg aan de hand van praktijkvoorbeelden, waardoor de materie gaat leven voor de toehoorders.

WebsiteLinkedIn
Gonnie van de Lang

Gonnie van de Lang is acupuncturist, kleurenpuncturist, yoga- en qigongdocent. Ze heeft een verpleegkundige achtergrond en jarenlange werkervaring als verpleegkundedocent (parttime) naast haar praktijk voor yoga en Chinese geneeswijzen in Wierden. Ze heeft, als ervaringsdeskundige, zich jarenlang verdiept in de MCAS-problematiek en volgt de ontwikkelingen met name in het buitenland op dit terrein. Gonnie heeft verschillende scholingen op het gebied van anti-aging en gezichtsdiagnose gevolgd bij autoriteiten op dit gebied, zoals bijvoorbeeld dr. Lilian Bridges, Deirdre Courtney, dr. Ping Zhang en Mei Mei Yu. Gezichtsdiagnose is een onderdeel van haar praktijk. Gonnie schrijft regelmatig voor gezondheidsbladen en heeft verschillende boeken geschreven op het gebied van gezondheid en welzijn. Haar meest recente boek heeft de titel "Help, mijn mestcellen zijn van slag!". Daarnaast is zij de initiatiefneemster van de website www.mcasnederland.nl.

Website
Jeroen de Haas

Jeroen de Haas heeft, naast een algemene medische scholing, orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Hij heeft een eigen praktijk voor orthomoleculaire therapie in Haarlem en is tevens oud-voorzitter van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Jeroen staat bekend als een bevlogen en flamboyant spreker en heeft het talent om medisch wetenschappelijke informatie te vertalen naar praktische toepassingen. Zijn specialismen liggen op het vlak van microbioom in relatie tot neurologische aandoeningen, hart-en vaatziekten en mannelijke hormonen.

Website
Monique van Poorten

Monique van Poorten is een natuurgeneeskundige therapeut met opleidingen in diverse richtingen. Klinische Psycho-Neuro-Immunologie combineert ze met toegepaste kinesiologie en momenteel doet ze de opleiding toegepaste psychologie. Hierdoor benadert ze ziektebeelden vanuit diverse stromingen. Haar praktijk heeft ze sinds 2006 in Arnhem waar ze kinderen en volwassenen met diverse gezondheidsklachten helpt door op zoek te gaan naar de oorzaak van de oorzaak van die klachten en de rode draad daarin. Gepassioneerd door de complexiteit van de mens maar vooral de logica daarachter vanuit evolutionaire overlevingsinstincten, wil ze graag haar kennis delen met anderen. Begonnen met lesgeven bij Natura Foundation, de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde en examinator bij PNI Nederland, geeft ze nu graag op enthousiaste wijze haar inzichten door via praktische workshop bij VitEducatief. Want er is zo vaak nog zoveel mogelijk ter verbetering van de gezondheid.

WebsiteFacebook
Lucian van Ingen

Lucian van Ingen heeft verschillende studies gedaan op het gebied van gezondheid, gedragsverandering en orthomoleculaire therapie. Na het afronden van de Academie voor Lichamelijk Opvoeding is hij begonnen met de opleiding tot Gezondheid- en Gedragspsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij altijd blijven lesgeven in lichamelijke opvoeding en zelfverdediging op verschillende scholen. In 2018 heeft hij de opleiding voor orthomoleculaire therapie gevolgd en is hij begonnen als orthomoleculair therapeut met als specialisatie darmproblematiek. Hiervoor heeft hij verschillende opleiding gevolgd bij Medivere, RP Humanus en kPNI België. Hij zit met zijn eigen praktijk "Healing Habits" in het holistisch gezondheidscentrum Natuurlijk Gezond Haarlem. Daarnaast werkt hij als sinds 2018 voor de Hogeschool Leiden als docent Toegepaste Psychologie. Hier leert hij studenten om gezond gedrag te stimuleren en ongezond gedrag te ontmoedigen. In de lessen neemt Lucian naast orthomoleculaire kennis ook altijd gedragsverandering mee, omdat dit de basis is als cliënten een duurzaam gezond leven willen hebben.

WebsiteLinkedIn
Jan Blaauw

Jan Blaauw is orthomoleculair therapeut met een eigen praktijk in Nijmegen en heeft inmiddels meer dan 35 jaar praktijkervaring. Daarnaast is Jan oprichter en hoofddocent van opleidingsinstituut Ortho Linea. Hij heeft zijn opleiding o.a. genoten bij de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal. Hij was mede-coördinator en docent van 1994 tot 2005 van de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde van de Stichting Orthomoleculaire Educatie (tegenwoordig Stichting Educatie Atrium Innovations). Jan is een pionier in het onder de aandacht brengen en uitdiepen van belangrijke kennisgebieden binnen de orthomoleculaire geneeskunde, zoals AGEs (Advanced Glycation Endproducts) en nucleotiden, en het verzorgen van een opleiding rondom het darmmicrobioom en darmtherapie.

WebsiteFacebookLinkedIn