Dorothé Lueb
Dorothé Lueb is haar carrière begonnen als ondernemer in de horeca. Haar interesse in ziekte en gezondheid heeft haar vervolgens op de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem en op de Volksacademie voor Natuurgeneeskunde in den Bosch doen belanden. Daarna heeft zij nog verschillende vervolgopleidingen gevolgd, waaronder de Basisopleiding Orthomoleculaire Geneeskunde, Klinische Psycho-Neuro-Immunologie I en II bij prof. Bram van Dam en Leo Pruimboom en de Master of Science in de kPNI aan de Universiteit van Gerona.
Dorothé heeft een eigen opleidingsinstituut, Evenwijs, en geeft al sinds 1990 opleidingen en cursussen. Ze staat dus al ruim 25 jaar voor de klas. Dorothé weet met een enorm enthousiasme over ziekte en gezondheid te vertellen. Haar kracht ligt erin, ingewikkelde zaken begrijpelijk en vooral beeldend uit te leggen.
Website
Jeroen de Haas
Jeroen de Haas heeft, naast een algemene medische scholing, orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Hij heeft een eigen praktijk voor orthomoleculaire therapie in Haarlem en is tevens oudvoorzitter van de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG).
Jeroen heeft een zoon met autisme en daarom heeft hij veel kennis en ervaring met betrekking tot autisme opgedaan in de VS, onder andere bij het Great Plains Laboratory van dr. William Shaw en in zijn contact met dr. Rachel Fresco PhD over de relatie autisme en darmen.
Website
Jos Teunis
Jos Teunis heeft sinds 2002 een eigen praktijk als menopauze verpleegkundige, orthomoleculair therapeut en seksuologische hulpverlener. Tevens werkt zij in de menopauze teams van het ziekenhuis OLVG West en het Boven IJ ziekenhuis, beide in Amsterdam, en is ze lid van de Dutch Menopause Society. Inmiddels heeft Jos gesproken met meer dan 9000 vrouwen die in deze levensfase hulp zochten.
In 2016 verscheen haar boek ‘De Overgang’, geschreven in een coproductie met journaliste José Rozenbroek. Een no-nonsense handboek voor de 40+-vrouw, met feiten, fabels en persoonlijke ervaringen uit haar praktijk.
WebsiteFacebook
Casper Beukema
Casper Beukema is orthomoleculair kPNI therapeut. Sinds 2014 heeft hij een eigen praktijk, Food4Medicine, in Middelburg. Naast zijn werk als therapeut is Casper actief als productadviseur voor een adviesdrogisterij, schijft hij gezondheidsartikelen en doceert hij freelance voor verschillende natuurgeneeskundige opleidingscentra. Zijn drijfveer is een enorme passie en interesse voor gezondheid. Hij wil zijn cliënten en toehoorders met de hoogst mogelijke kwaliteit begeleiden naar een leven dat bruist van vitaliteit. Daarbij kiest hij voor een combinatie van meerdere invalshoeken: voeding, beweging, suppletie en stressbeheersing. De passie voor het vak, gecombineerd met zijn enthousiasme en kennis maken de lesdagen van Casper niet alleen leerzaam en praktisch, maar ook vooral leuk om bij te wonen.
“Passie zonder kennis is blind, kennis zonder passie is leeg”
WebsiteFacebookLinkedIn
Ria Teeuw
Ria Teeuw is tekstschrijver/copywriter en runt haar eigen bedrijf ‘Hoofdaccent’. Ze is auteur van twee boeken: ‘Therapeut in de praktijk’ en ‘Leef je Zelf’. Ook geeft Ria lessen communicatievaardigheden voor therapeuten en is ze schrijftrainer. In de jaren 1990 behaalde Ria een pr-diploma, certificaten Reclame, Journalistiek Schrijven en Interviewtechnieken, de laatste twee bij de School voor de Journalistiek. Ze begon haar carrière als pr-medewerker en bedrijfsjournalist. Na twee natuurgeneeskundige opleidingen te hebben gevolgd startte ze in 2000 een eigen praktijk als complementair geneeskundige, waar ze tot 2015 enthousiast heeft gewerkt. Inmiddels zijn tekstschrijven en copywriting helemaal de kern van haar werk geworden. Het liefst schrijft ze voor bewuste ondernemers: zzp’ers en organisaties die zich betrokken voelen bij anderen. Maar ook vindt ze het leuk om trainingen te geven om zo haar kennis en ervaringen door te geven. Om zelf helemaal up-to-date te blijven volgt Ria regelmatig cursussen en trainingen, met name op het gebied van crossmediaal schrijven, het schrijven van SEO-teksten en framing, het beïnvloeden met taal.
WebsiteLinkedIn
Erik Schut
Erik Schut heeft na zijn opleiding tot fysiotherapeut een scala aan natuurgeneeskundige studies gevolgd. Na achtereenvolgens de opleiding Acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde met succes te hebben afgerond is hij geïnteresseerd geraakt in de orthomoleculaire geneeskunde en osteopathie. Hij heeft met succes de basisopleiding klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) gevolgd en is daarna aan de Universiteit van Gerona (Spanje) afgestudeerd als Master of Science in kPNI.
Erik is medeoprichter van multidisciplinair gezondheidscentrum SAMA Vind Gezondheid te Tilburg, waar hij praktiseert. Daarnaast geeft hij regelmatig cursussen en workshops voor diverse opleidingsinstituten.
Website
Fleur Kortekaas
Fleur Kortekaas is freelance gezondheidswetenschapper, docent en tekstschrijver met een specialisatie in het vakgebied voeding, integrale geneeswijzen en gezondheid. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling centraal, onder meer door het toegankelijk maken en op waarde beoordelen van kennis uit voedingswetenschappelijk onderzoek. Fleur is co-auteur van het standaardwerk Geneeswijzen in Nederland van Uitgeverij AnkhHermes, wetenschapsredacteur van het tijdschrift OrthoFyto en adjunct-hoofdredacteur van het Vakblad Natuurlijke en Integrale Gezondheidszorg.
Website