Over ons

In 2008 zijn we gestart met het organiseren van kleinschalige workshops over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met de natuurgeneeskunde in de breedste zin van het woord. De reacties waren dermate enthousiast, dat VitEducatief inmiddels een volledig en hoogwaardig educatief jaarprogramma voor de gezondheidsprofessional biedt.

Kennis is van groot belang, zeker voor u als gezondheidsprofessional
VitEducatief stelt zich tot doel betrouwbare, wetenschappelijke en actuele informatie te verschaffen over de eigenschappen van micro- en macronutriënten (voedingsstoffen) en hun toepassingsmogelijkheden in de orthomoleculaire voedingsleer en geneeskunde.

Wat betekent orthomoleculair?
Professor Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar (voor de chemie en voor de vrede), heeft de term 'orthomoleculair' geïntroduceerd in 1965. Orthomoleculair is een samentrekking van het Griekse woord orthos (‘goed of juist’) en het woord moleculair (‘betreffende de moleculen’, de bouwstenen van onze lichaamscellen).

De orthomoleculaire voedingsleer is erop gericht onze algemene gezondheid te optimaliseren en onze weerstand te verhogen (preventie). Het uitgangspunt is gezonde, volwaardige voeding (een bron van goede voedingsstoffen), eventueel aangevuld met uitgebalanceerde voedingssupplementen.
De orthomoleculaire geneeskunde bevordert het herstel van ziekteprocessen in ons lichaam met behulp van vitamines, mineralen en andere nuttige stoffen die niet schadelijk zijn voor het lichaam.
Orthomoleculaire voedingssupplementen bevatten hogere doseringen goed opneembare vitamines, mineralen en aminozuren dan andere voedingssupplementen en zo min mogelijk hulp- en vulstoffen.

Elja van Heteren
Directie
Helen Helwig
Educatiemanager
Joyce Puister
Educatiemanager
Leo Netten
Administratie
Wolfgang Diekstra
Tekstredactie
Kim Verkade
webdesign, film, fotografie