Rauwe wortelpasta met gember-limoen pindasaus

Voor- of bijgerecht

Ingrediënten
* Wortelpasta
– 5 grote wortels
– 50 g geroosterde cashewnoten of pinda’s
– 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
* Saus
– 2 eetlepels ongezoete en ongezouten pindakaas
– 4 eetlepels kokosmelk
– 2 eetlepels Liquid Aminos (saus van plantaardige eiwitten, vervanger van sojasaus)
– snufje cayennepeper

– 1-2 grote tenen knoflook, fijngehakt – 1 eetlepel limoensap Keukengerei
– 1 eetlepel gember, geschild, fijngeraspt – zout naar smaak – Spiraalsnijder*

Bereiding
Voeg de ingrediënten van de saus samen in een kommetje en roer door elkaar tot een gladde en romige saus. Was en schil de wortels en dep ze droog met keukenpapier. Maak noedels van de wortels met behulp van de spiraalsnijder. Als het laatste stukjes van de wortels zich lastig tot noedels laat snijden kunnen deze ook worden geraspt.
Schep de wortelpasta in een kom of schaal, giet de saus erover en meng het geheel voorzichtig. Serveer met geroosterde cashewnoten of pinda’s en verse koriander.
*: in plaats van een spiraalsnijder kan eventueel ook een grove rasp worden gebruikt.

Recept en foto: Julia Miller, The Roasted Root.

 

< Terug