Salade met oesters en garnalen

Hoofdgerecht, 4 personen

Ingrediënten
– 12 oesters
– 200 g Hollandse (grijze) garnalen
– 2 grote tomaten
– 2 stengels bleekselderij
– 1 sjalot
– 1 limoen (biologisch)
– 4 el olijfolie
– bieslook
– peper en zout

 


Bereiding
Snijd de tomaten en bleekselderij in kleine blokjes. Maak de oesters open en vang het oestervocht op. Meng de tomaten- en bleekselderijblokjes met de oesters, het oestervocht en de garnalen. Snipper de sjalot en voeg toe. Rasp er ook de schil van de limoen over.
Meng het sap van de limoen met de olijfolie en verwarm dit mengsel kort op een matig vuur. Giet het over de rest van de ingrediënten en voeg peper en zout naar smaak toe. Snipper een handvol bieslook en strooi dit over de salade.
Lekker met stokbrood.
Bereidingstijd ca. 30 min.

Recept: HH
Foto: Pixabay.com

< Alle recepten