Darmehbo

Katinka Huiskamp en Marieke Lebbink
Uitgeverij Solide communicatie, mei 2017
Paperback, 192 blz., met ill.
Prijs € 21,95
ISBN  9789492092144

 

 

Eet je darmen gezond!

Voor een op de zes mensen in Nederland geldt dat buikklachten hun dagelijks leven flink in de war schoppen. Van winderigheid en darmkrampen tot misselijkheid en oprispingen. Van opgeblazen gevoel tot diarree of juist obstipatie.
Waar moet je op letten als je buikklachten hebt? Hoe kies je de juiste producten voor je buik? ‘Darmehbo’ helpt je stap voor stap de oorzaak van jouw buiklachten op te sporen en er iets aan te doen.

Katinka Huiskamp (diëtist en auteur van het Happy Weight programma) en Marieke Lebbink (orthomoleculair diëtist, natuurvoedingsconsulent en darmtherapeut) zijn de auteurs van de inmiddels alweer de derde druk van het succesvolle handboek ‘Darmehbo’. Grootste wijziging ten opzichte van eerdere drukken is de toevoeging van het FODMAP-dieet. Dit dieet richt zich op koolhydraten die niet makkelijk te verteren zijn. Onderzoek wijst uit dat deze voor veel mensen de bron van hun buikklachten vormen. De overzichtelijke schema’s helpen bij het samenstellen van een persoonlijk dieet waarbij het doel is om veelzijdig te blijven eten, maar de boosdoeners uit te sluiten.
Het kleurrijk opgemaakte ‘Darmehbo’ vormt een compleet en onderbouwd naslagwerk voor iedereen die zijn buikklachten wil ‘weg-eten’. Het handboek wordt veel gebruikt door therapeuten, zoals diëtisten, (huis)artsen en darmtherapeuten. Ook wordt ‘Darmehbo’ aanbevolen voor mensen met PDS (Prikkelbare Darm Syndroom).

<-- Terug naar boekenboom