Informatieblad Saccharomyces boulardii
Een unieke probiotische gist
Saccharomyces boulardii is een giststam met een intrigerende achtergrond. Gisten zijn eencellige, eukaryote micro-organismen die behoren tot het rijk van de schimmels. De ontdekking van de S. boulardii gaat terug tot 1920, toen de Franse onderzoeker Henri Boulard deze gist isoleerde uit de schillen van lychee en mangosteen. Tijdens zijn reis door Zuidoost-Azië was hem namelijk opgevallen dat de inheemse bevolking op de schillen van deze vruchten kauwde om de symptomen van cholera te onderdrukken. En met succes. Bovengenoemde gist is trouwens verwant aan Saccharomyces cerevisae, beter bekend als bakkersgist. Waarom rekenen we deze bijzondere giststam tot de probiotica?
In dit informatieblad leest u specifieke en uitgebreide vakinformatie met duidelijke afbeeldingen over ‘Saccharomyces boulardii’.
Geïnteresseerd in waardevolle wetenschappelijk onderbouwde vakinformatie?
Bestel dan nu!