Natuurlijk! Langer gezond

Anne Marie Reuzenaar
Kosmos Uitgevers, september 2018
Paperback, 272 blz., met ill.
Prijs € 21,50
ISBN 9789021570563

Voeding voor een lang en energiek leven

‘Informatief kookboek’, staat op het boekomslag. En die belofte maakt orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar meer dan waar, want ze reikt de lezer alles aan wat hij of zij moet weten om zijn of haar gezondheid positief te beïnvloeden met voeding.
Ondanks de hoge informatiedichtheid is het boek luchtig en toegankelijk geschreven. Opmerkelijk is de formule die Reuzenaar gebruikt en waarmee ze het onderscheidend maakt van andere ‘gezonde’ kookboeken. Zo begint ze haar verhaal met een uitleg van wat gezonde voeding nou eigenlijk is en waarom. Vervolgens passeert een aantal veelvoorkomende aandoeningen de revue met bijbehorende voedingstips. Daarna komen schema’s met weekmenu’s aan bod voor verschillende doelen. Voorbeelden daarvan zijn het ‘weekmenu gezonde darmen’ voor een betere darmfunctie en darmflora en ‘weekmenu ontstekingsremmend’ om stille ontstekingen aan te pakken. Pas dan volgt het gedeelte waar een kookboek normaliter om draait: lekkere recepten.
In kookboeken met veel informatie ontbreekt vaak mooi beeldmateriaal. In dit boek is dat anders, er staan mooie kleurenfoto’s bij de meeste gerechten. Dat maakt de neiging een recept uit te proberen aanmerkelijk groter dan wanneer je het alleen met tekst moet doen of met een zwart-wit tekening van een dampend pannetje of een grijnzend visje.
Tot slot volgen nog wat vitaminen- en mineralentabellen en een overzicht van het vezelgehalte van verschillende voedingsmiddelen.
Als orthomoleculair therapeut zult u dit boek zeker waarderen, niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw cliënten. Beslist niet verkeerd om het hun te adviseren.

(RT)

<-- Terug naar boekenboom