Beter slapen

Beter slapen – De basis van je fysieke en mentale gezondheid

Datum Tijd Locatie Kosten ex BTW
23-05-24 13:30 - 16:30 Online € 45,00
Inschrijving gesloten

 

Nieuw

online studiemiddag

Beter slapen – De basis van je fysieke en mentale gezondheid

Docent: Monique van Poorten

Voldoende slaap is een absolute must! Niet alleen worden we humeuriger, trager en minder alert bij onvoldoende slaap, ook ons afweersysteem wordt minder actief. ‘Goed slapen’ is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen kampen met inslaap- of doorslaapproblemen en weten vaak zelf niet waar dit aan ligt. Als oplossing wordt er snel gegrepen naar slaapmedicatie. Meer dan 1,3 miljoen mensen gebruiken namelijk slaapmedicatie tegen slaapproblemen. [Oktober 2023 - cijfers Stichting Farmaceutische Kengetallen]

Tijdens deze studiemiddag zal Monique van Poorten uitleggen waarom beter slapen zo belangrijk is voor ons welzijn en welke invloed dit heeft op zowel onze fysieke als mentale gezondheid.

Monique legt uit hoe de slaapcyclus werkt en wat klokgenen te maken hebben met goed slapen. Daarnaast spelen leeftijd en geslacht ook een rol bij slaap, met verschillen tussen mannen en vrouwen en veranderingen die optreden naarmate we ouder worden.

Het verbeteren van je slaap is niet zo eenvoudig als het voorschrijven van melatonine of slaapmedicatie. Dit helpt namelijk eigenlijk niet. Leer tijdens deze studiemiddag de triggers en bestendigers van chronische slaapproblemen en leer meer over de rol van leefstijl, voeding en suppletie. Aan de hand van casussen zullen ook minder voor de hand liggende oplossingen aan bod komen.

Kennisniveau

  • voor deze training is orthomoleculaire basiskennis vereist
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • weet u waarom slapen het beste medicijn is voor bijna alles
  • weet u wat slaaparchitectuur en klokgenen te maken hebben met goed slapen
  • weet u waarom slaapmedicatie eigenlijk niet werkt
  • weet u hoe je een goede nachtrust kunt bevorderen met leefstijl en/of voeding
  • weet u welke triggers actief zijn bij chronische slaapproblemen
  • weet u hoe slaapapneu ontstaat
  • kunt u cliënten ondersteunen en adviseren bij slaapproblemen

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we na de training en blijft 30 dagen beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat. U ontvangt het deelnamecertificaat zodra wij de antwoorden op de vragen hebben ontvangen.

Accreditatie bij MBOG (3 SBU waarvan 1 medisch/2 orthomoleculair), NWP (2pnt.) en KTNO (13199).

< Terug