Citroenzuurcyclus

Citroenzuurcyclus

Data Tijd Locatie Kosten ex BTW
17-04-25 13.30 - 16.30 Online € 45,00

Aanmelden

 

online studiemiddag

Citroenzuurcyclus

Docent: Dorte Kramers

De citroenzuurcyclus bestaat uit een serie chemische reacties die essentieel zijn voor de oxidatieve stofwisseling van glucose en andere macronutriënten. Het proces vindt plaats in de mitochondriën tijdens de celademhaling en het doel is de vorming van NADH en FADH2.

Tijdens deze studiemiddag zal Dorte Kramers de fysiologie van de citroenzuurcyclus alsmede de ATP-vorming  uitleggen en inzichten geven over waarom de CZC cruciaal is voor een gezond werkend lichaam. Mitochondriale dysfunctie waarbij verstoringen in de energieaanmaak en de CZC een rol spelen, leidt tot versnelde celveroudering en het ontstaan van verschillende ziektebeelden.

De middag begint met een stukje fysiologie (functie en werking) over de CZC en wordt gevolgd door de rol van essentiële nutriënten. Dorte sluit af met praktische tips voor u als therapeut om tot een diagnose te komen en zal tevens de therapeutische mogelijkheden m.b.t. nutriënten en leefstijl benoemen.

Kennisniveau:

  • voor deze training is algemene kennis als zorgprofessional vereist
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • kent u de fysiologie van de citroenzuurcyclus
  • weet u het verschil tussen anaerobe en aerobe verbranding
  • kent u de rol van essentiële nutriënten
  • weet u welke veel voorkomende verstoringen kunnen ontstaan en welke ziektebeelden daarbij passen
  • weet u hoe u een diagnose moet stellen en welke therapeutische mogelijkheden er zijn

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we na de training en blijft 30 dagen beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat. U ontvangt het deelnamecertificaat nadat de terugkijklink gesloten is.

Accreditatie bij NWP (2 pnt.), KTNO (12809) en MBOG ( 2pnt. medisch/ 2 pnt. orthomoleculair).

 

< Terug