Citroenzuurcyclus

Citroenzuurcyclus

Data Tijd Locatie Kosten ex BTW
11-05-23 13.30 - 16.30 Online € 29,50

Aanmelden

 

Nieuw

online studiemiddag

Citroenzuurcyclus

Docent: Dorte Kramers

De citroenzuurcyclus bestaat uit een serie chemische reacties die essentieel zijn voor de oxidatieve stofwisseling van glucose en andere eenvoudige suikers. Het proces vindt plaats in de mitochondriën tijdens de celademhaling en het doel is de vorming van NADH en FADH2.

Tijdens deze studiemiddag zal Dorte Kramers de fysiologie van de citroenzuurcyclus uitleggen en inzichten geven over waarom de CZC cruciaal is voor een gezond werkend lichaam. Zoals bij alle systemen kunnen er ook in de CZC verstoringen in de mitochondriën ontstaan die kunnen leiden tot bepaalde ziektebeelden.

De middag begint met een stukje fysiologie (functie en werking) over de CZC en wordt gevolgd door de rol van essentiële nutriënten. Dorte sluit af met praktische tips voor u als therapeut om tot een diagnose te komen en zal tevens de therapeutische mogelijkheden m.b.t. nutriënten en leefstijl benoemen.

Kennisniveau:

  • voor deze training is algemene kennis als zorgprofessional vereist
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • kent u de fysiologie van de Citroenzuurcyclus
  • weet u het verschil tussen anaerobe en aerobe verbranding
  • kent u de rol van essentiële nutriënten
  • weet u welke veel voorkomende verstoringen kunnen ontstaan en welke ziektebeelden daarbij passen
  • weet u hoe u een diagnose moet stellen en welke therapeutische mogelijkheden er zijn

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we in de dagen na de training en is tot 30 dagen na de training beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat. U ontvangt het deelnamecertificaat nadat de terugkijklink gesloten is, dus na 30 dagen.

Accreditatie bij NWP (2 pnt.) , KTNO 12809 en MBOG ( 2pnt. medisch/ 2 pnt. orthomoleculair).

 

 

< Terug