Praktijktraining Auto-immuunziekten

Praktijktraining Auto-immuunziekten

Datum Tijd Locatie Kosten ex BTW

Inschrijving gesloten

 

Nieuw

online praktijktraining

Auto-immuunziekten

Docent: Erik Schut

Auto-immuunziekten komen steeds vaker voor. Afgaande op de cijfers en afhankelijk van bron en definitie heeft inmiddels 3 tot 10 % van de bevolking een auto-immuungerelateerde aandoening. Opvallend daarbij is dat deze ziektebeelden wel vier keer vaker bij vrouwen voorkomen dan bij mannen.

Er zijn rond de tachtig duidelijk gedefinieerde auto-immuunziekten. De meeste zijn zeldzaam, maar een aantal komt veel voor. Denk aan psoriasis, Hashimoto, coeliakie en reuma die elk bij 1% van de bevolking voorkomen. Deze auto-immuunziekten verschillen enorm als je kijkt naar het klinische beeld maar lijken ook op elkaar als je kijkt naar een aantal symptomen zoals pijn, vermoeidheid en neuro-inflammatie met hersenmist, geheugen en concentratieproblemen.

Duidelijk is dat auto-immuunziekten een groot gezondheidsprobleem zijn. Regulier wordt gezegd dat de oorzaak niet bekend is, maar wie goed kijkt, ziet steeds dat er meerdere factoren een rol spelen bij het ontstaan van deze ziektebeelden. Op een aantal factoren kunnen we met voeding, leefstijl en suppletie prima invloed uitoefenen, soms in combinatie met reguliere medicatie.

Tijdens deze dag gaan we op zoek naar een aantal onderliggende mechanismen die een rol spelen bij het ontstaan van een auto-immuunziekte.
Vervolgens gaan we dieper in op welke manier we alle bij de patiënt aanwezige factoren kunnen beïnvloeden.

De volgende factoren komen onder meer aan bod:

  • biochemische zwakke punten of uitputting
  • methylatie, antioxidanten, ATP
  • darmgezondheid
  • laaggradige ontsteking
  • risicofactoren (denk aan specifieke toxines, leefstijl, slaap, voeding, etc)

Uiteindelijk komen we op een universeel behandelprotocol voor auto-immuunziekten waarbij voor de verschillende ziektebeelden een aanpassing nodig kan zijn. Dit protocol is een richtlijn die steeds voor de individuele patiënt moet worden aangepast.

Erik Schut zal dit onderwerp voor u belichten vanuit een brede invalshoek, gebaseerd op zijn grote ervaring en uitgebreide kennis van de materie.

Kennisniveau

  • voor deze training is orthomoleculaire basiskennis vereist
  • diploma medische basiskennis is een pré
  • de training gaat dieper in op de fysiologie en biochemie van auto-immuunziekten
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • begrijpt u welke factoren een rol spelen bij het ontstaan van een auto-immuunziekten en hoe je deze factoren kunt beïnvloeden met voeding, leefstijl en suppletie om zo het welzijn van de cliënt te bevorderen.

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we na de training en blijft 30 dagen beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat. U ontvangt het deelnamecertificaat nadat de terugkijklink gesloten is.

Accreditatie bij MBOG (6 SBU, waarvan 3 alg/medisch en 3 orthomoleculair) en NWP (4pnt.). Accreditatie bij KTNO K13112.

 

 

< Terug