Hormonen maken de man

Datum Tijd Locatie Kosten
03-02-22 09.30 - 16.30 Amershof, Amersfoort € 65,00
08-04-22 09.30 - 16.30 VitEducatief, Den Haag € 65,00 ex BTW

Praktijktraining
Hormonen maken de man

Docent: Jeroen de Haas

Hormonen zijn een geliefd thema voor menige bijscholing. Vaak gaat het dan over de hormonen van de vrouw; een onderwerp waar inderdaad veel over te vertellen valt.
Maar ook mannen hebben weleens last van hun hormonen. Net als vrouwen kunnen mannen te maken krijgen met hormonale disbalansen of hormonale veranderingen. En er bestaat ook een mannelijke variant van de overgang, andropauze geheten, vaak beter bekend als penopauze. ’Onbekend maakt onbemind’ en daarom wil Jeroen de Haas het reilen en zeilen van de mannelijke hormonen graag eens uitdiepen in een praktijktraining. De deelnemers van eerdere bijeenkomsten waardeerden deze training met een 8,9!

Wat kunt u deze dag verwachten?
Na een algemene inleiding over mannelijke hormonen en hun werking gaat Jeroen in op mogelijke verstoringen, waarbij onder andere (on)vruchtbaarheid aan de orde komt.
Bijna de helft van alle mannen rond het zestigste levensjaar heeft een vergrote prostaat. De precieze oorzaak van deze vaak goedaardige vergroting is nog niet bekend maar hangt waarschijnlijk samen met de afname van de testosteron- en toename van de oestrogeenspiegels, een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Zowel de afname van testosteron als een prostaatvergroting kunnen leiden tot een scala aan klachten.
Prostaatkanker is een van de meest voorkomende kankersoorten bij de man, maar is meestal niet (meteen) levensbedreigend. In Nederland worden jaarlijks zo’n 10.000 mannen gediagnosticeerd met prostaatkanker. Veruit de meesten van hen zijn boven de 55 jaar.
Kortom, ingrijpende veranderingen die een praktijktraining zeker de moeite waard maken. Uiteraard gaat Jeroen in deze training ook uitgebreid in op de diverse interventiemogelijkheden, met de nadruk op voeding, leefstijl en suppletie.

Inclusief lunch.

Accreditatie bij NWP, MBOG (orthomoleculair 4/alg. medisch 1), KTNO (K10907), CAT en NVVM.

<-- Terug