Hormonen rondom de zwangerschap
Data | Tijd | Locatie | Kosten ex BTW |
Inschrijving gesloten
De vrouwelijke hormonen hebben een grote invloed op het fysieke en emotionele welzijn van vrouwen. Zeker rondom de zwangerschap zijn er een heleboel hormonale facetten die een belangrijke rol spelen.
Hoe je leeft voor de zwangerschap heeft al invloed op de baby en dit geldt ook voor de vaders. Tijdens de lesdag met Monique van Poorten zal zij alle thema’s rondom de zwangerschap bespreken. Want hoe bereid je je voor op een zwangerschap en wat als het niet lukt om zwanger te worden? Monique gaat de diepte in. Ze legt meer uit over een goede schildklierfunctie, de functie van een goede methylatie en detoxificatie en natuurlijk het belang van goede voeding.
Soms lukt het niet om zwanger te worden. Daaraan kunnen diverse oorzaken ten grondslag liggen. Denk aan oestrogeendominantie, PCOS, endometriose of de kwaliteit van het sperma. Monique zal ingaan op deze verstoringen in het lichaam en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan.
Als zwanger worden wel lukt, gaat er vanaf het moment dat je zwanger bent een hormonenfabriek in je lichaam aan het werk. Monique legt uit waar je in het 1e trimester mee geconfronteerd wordt en gaat in op de diverse zwangerschapskwaaltjes, zoals bijv. jeuk, kramp, zwangerschapsdiabetes en bekkeninstabiliteit.
De laatste maanden staan in het teken van voldoende reserves opbouwen voor na de geboorte en voor de hersenontwikkeling van het kindje. Waar moet je op letten in die laatste fase? En waar let je op na de geboorte?
De lesdag wordt afgesloten met een paar casussen om je in de praktijk handvatten te geven.
Monique van Poorten is orthomoleculair en kPNI therapeut. Ze heeft haar eigen praktijk en is gastdocent bij verschillende opleidingsinstituten.
Kennisniveau:
- voor deze training is orthomoleculaire basiskennis vereist
- deze training is op HBO-denkniveau
Na deze training:
- weet u hoe u mensen kan begeleiden bij een zwangerschapswens
- weet u wat u kunt inzetten bij het uitblijven van een zwangerschap
- weet u hoe u kan ondersteunen bij een miskraam
- weet u welke voeding ingezet kan worden in het eerste trimester en hoe zwangerschapsmisselijkheid te voorkomen en verhelpen
- weet u welke veelvoorkomende ongemakken er zijn tijdens de zwangerschap en hoe daarmee om te gaan
- weet u hoe u in het laatste trimester kan ondersteunen bij de voorbereiding op de bevalling en hoe u ‘bijna klare’ kindjes een goede start kan bieden
- weet u hoe u na de kraamtijd kan begeleiden en wat er nodig is bij een postnatale depressie
Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we in de dagen na de training en is tot 30 dagen na de training beschikbaar. Door het beantwoorden van de tussentijdse controlevragen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat.
Accreditatie bij MBOG (3 punten medisch, 3 punten orthomoleculair), NWP en KTNO (K12288).