Kraakbeenproblematiek in een ander licht

Praktijktraining Kraakbeenproblematiek in een ander licht

Datum Tijd Locatie Kosten ex BTW
11-10-24 09:30 - 16:30 Online € 69,50

Aanmelden

 

Nieuw

online praktijktraining

Kraakbeenproblematiek in een ander licht

Docent: Casper Beukema

Kraakbeen is bijzonder weefsel. Omdat het niet aangesloten is op de bloedsomloop, is het erg kwetsbaar voor de aanvoer van de juiste voedingsstoffen. Wanneer het kraakbeen verkeerde signalen krijgt, zoals over- of onderbelasting, deficiënties van nutriënten en deficiënties van vocht, zal het weefselafbrekende enzymen gaan activeren. Ook wel de metallomatrix proteasen of MMP’s genoemd. Deze enzymen zijn in dienst van het immuunsysteem en verantwoordelijk voor langdurige afbraak. De kwaliteit van het kraakbeen vermindert en zo kunnen aandoeningen als artrose, artritis en reumatoïde artritis ontstaan.

Hoe gaan we de afbraak van kraakbeen tegen? Daar gaat Casper Beukema alles over vertellen. Casper zal tijdens deze lesdag de verschillen tussen artrose, artritis en reumatoïde artritis uitleggen en laten zien hoe je een gericht behandelplan voor deze aandoeningen maakt.

Een bijzondere plek in de behandeling geven we aan roodlicht therapie. Deze vorm van therapie is uitstekend te combineren met orthomoleculaire interventies. Waarom? Omdat de elementaire deeltjes van licht, fotonen genaamd, weefselstimulerende, energieverhogende en anti-inflammatoire eigenschappen bezitten.

Kennisniveau

  • voor deze training is orthomoleculaire basiskennis vereist
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • weet u wat de functie van kraakbeen is
  • weet u wat het verschil is tussen artrose, artritis en reumatoïde artritis
  • weet u welke andere factoren kraakbeen beïnvloeden en hoe dit werkt
  • weet u welke stoffen op welke ontstekingssignalen werken
  • weet u hoe u een gericht behandelplan voor artrose, artritis en reumatoïde artritis maakt

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we na de training en blijft 30 dagen beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat. U ontvangt het deelnamecertificaat na ontvangst van de antwoorden op de controlevragen.

Accreditatie bij MBOG (6 SBU, waarvan 3 medisch / 3 orthomoleculair),  NWP (4 pnt.), en KTNO (13198).

 

< Terug