Neurotransmitters

Praktijktraining Neurotransmitters

Datum Tijd Locatie Kosten ex BTW
14-05-24 9:30 - 16:30 Online € 69,50

Aanmelden

 

online praktijktraining

Neurotransmitters

Docent: Casper Beukema

Neurotransmitters zijn signaalstoffen die het zenuwstelsel gebruikt om goed te kunnen functioneren. Daarnaast vervullen neurotransmitters diepe behoeften die we willen ervaren als mens. Slechts enkele behoeften daarvan zijn kracht en trots, controle en vrijheid, genot en erkenning en veiligheid en structuur. De mate en verhouding van deze behoeften is per persoon verschillend. Wel worden we gevormd in een soort psycho-emotionele mal tijdens ons vroege leven waardoor we bepaalde fenotypische patronen gaan vormen. Sommige daarvan zijn gunstig, andere niet. Daarnaast zijn veel neurotransmitters en de precursoren daarvan nodig voor lichaamsfuncties. Wanneer het brein of een ander orgaan meer behoefte heeft aan een bepaalde neurotransmitter zal je een patroon zien van klachten die nauw met elkaar samenhangen. Dit is exact wat we blootleggen wanneer we meer inzicht in de neurotransmitters krijgen.

Tijdens deze praktijktraining gaan we de eerste dag de diepte in. We leren hoe de interactie werkt tussen de geestelijke en lichamelijke functies. We behandelen dopamine, acetylcholine, GABA, glutamaat en serotonine en we geven talloze voorbeelden uit de praktijk, zodat het niet alleen theorie blijft maar vooral beklijft en praktisch wordt.

Kennisniveau

  • voor deze training is orthomoleculaire basiskennis een pré
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • heeft u een diepgaand begrip van de werking van neurotransmitters. We bespreken ook precursoren, voeding en co-factoren
  • leert u 'onder de motorkap' te kijken van cliënten, waardoor er binnen 5 minuten een juist beeld gemaakt kan worden van de toestand van deze persoon
  • bent u in staat om een inschatting te maken van de prioriteit van behandelen
  • herkent u patronen die zijn ontstaan vanaf de vroege jeugd
  • ontdekt u veel patronen in uzelf als persoon die inzicht in eigen handelen geven
  • bent u in staat de interactie te herkennen tussen lichaam en geest op een praktisch toepasbare manier.
  • kunt u eenvoudiger monitoren welke richting cliënten opgaan en wat er echt verandert

Na deze dag is er een mogelijkheid om de praktijkdag te volgen waarbij we een hele dag met nieuwe casussen en inzichten verdiepen.

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we na de training en blijft 30 dagen beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat.

Accreditatie bij MBOG 6 pnt.(3 medisch/3 orthomoleculair), NWP (4 pnt. orthomoleculair) en KTNO (13260).

 

< Terug