Een vrouw is geen man

Een vrouw is geen man

Datum Tijd Locatie Kosten ex BTW
€ 29,50

Inschrijving gesloten

 

Nieuw

online studiemiddag

Een vrouw is geen man

Docent: Erik Schut

In de samenleving wordt het verschil tussen mannen en vrouwen steeds meer weggepoetst. Prima als dat gaat over gelijke rechten en gelijke kansen maar problematisch als ook alle biologische verschillen worden genegeerd.

Gelukkig wordt in de geneeskunde nu juist ingezoomd op de verschillen tussen een vrouwen en mannenlijf. De symptomen, de oorzaken en het verloop van klachten en ziekten kunnen bij vrouwen anders verlopen dan bij mannen. Dit terwijl we tot voorkort de meeste onderzoeken deden bij jonge gezonde mannen.

De grote vraag op dit moment binnen de geneeskunde is of mannen en vrouwen wel altijd hetzelfde moeten behandelen en of we binnen de diagnostiek geen rekening moeten houden met de verschillen. Deze vraag wordt steeds vaker met ja beantwoord.

Een goed voorbeeld is de groep auto-immuunziekten die bij vrouwen veel vaker voorkomen dan bij mannen. Moeten we mannen met een auto-immuunziekte anders behandelen dan vrouwen? Vrouwen lijken ook gevoeliger voor veel onbegrepen ziektes (wat misschien logisch is als we de verschillen tussen mannen en vrouwen niet snappen en voor veel onderzoek de man als norm wordt gehanteerd).

Wat betekenen deze inzichten voor de complementaire praktijk? Zouden we onze behandelresultaten kunnen verbeteren als we ook beter inzicht krijgen in de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Kennisniveau

  • voor deze training is medische basiskennis een pré
  • deze training is voor zorgprofessionals
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • begrijpt u dat de fysiologie van mannen en vrouwen verschillend kan zijn/is en tot andere symptomen kan leiden
  • weet u tot welke verschillende aandoeningen dit kan leiden

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we na de training en blijft 30 dagen beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat. U ontvangt het deelnamecertificaat nadat de terugkijklink gesloten is.

Accreditatie bij MBOG (3 SBU's: 2medisch en 1 orthomoleculair), NWP (2 pnt. specialisme natuurgeneeskunde en vakoverstijgend) en KTNO (13020).

 

< Terug