Intermittent Fasting

Intermittent Fasting – 5 verschillende manieren en hun toepassing

Data Tijd Locatie Kosten ex BTW
13-12-23 13.30 - 17.00 Online € 29,50

Aanmelden

 

online studiemiddag

Intermittent Fasting – 5 verschillende manieren en hun toepassing

Docent: Evert Berkelaar

bekijk het introductiefilmpje van Evert Berkelaar

Intermittent fasting (IF) is in principe geen dieet. Het bepaalt namelijk niet wat je eet maar vooral wanneer je eet. Wie dit eetpatroon volgt, wisselt periodes van vasten af met periodes van eten. Belangrijk is wel dat de perioden van vasten langer duurt dan de perioden van eten.

Al heel lang vasten mensen, vaak vanwege religieuze redenen maar ook om het lichaam te ontgiften. Periodiek vasten is gebaseerd op het dieet van de oermens waar niet altijd voedsel voor handen was zoals bij ons vaak wel. Momenteel is het razend populair en wordt het ingezet om af te vallen maar ook door sporters of vanwege gezondheidsredenen.

Het is belangrijk dat de juiste vorm van periodiek vasten gekozen wordt om het gewenste doel te bereiken. In deze studiemiddag zal Evert Berkelaar u daar alles over vertellen. Gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Kennisniveau:

  • voor deze training is algemene kennis als zorgprofessional vereist
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • kent u de fysiologie van het vasten
  • weet u welke contra-indicaties er op kunnen treden
  • kent u de verschillende vormen van vasten
  • weet u de bijbehorende toepassingsgebieden (afvallen, reuma, sport, aandoeningen van het centraal zenuwstelsel, autofagie)
  • weet u welk voedingsadvies er tijdens en buiten het vasten bij de verschillende vormen ingezet kan worden

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we na de training en blijft 30 dagen beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat. U ontvangt het deelnamecertificaat nadat de terugkijklink gesloten is.

Accreditatie bij NWP (2 pnt. vakoverstijgend), MBOG ( 2pnt. medisch/ 2 pnt. orthomoleculair) en KTNO (12826).

 

< Terug