Methylatie

Methylatie

Datum Tijd Locatie Kosten ex BTW
27-05-24 13:30 - 16:30 Online € 45,00

Aanmelden

 

online studiemiddag

Methylatie

Docent: Jeroen de Haas

Methylering is een biochemisch proces dat plaatsvindt in het lichaam en essentieel is voor tal van fysiologische functies. Het omvat de overdracht van een methylgroep (een koolstofatoom met drie waterstofatomen) naar een molecuul of een ander atoom. Dit proces is van groot belang voor diverse biochemische reacties, waaronder DNA-synthese, neurotransmitterproductie, detoxificatie en genexpressie.

Ons methyleringsvermogen is echter gevoelig voor invloeden van de omgeving en neemt af naarmate we ouder worden. Dit wordt dan ook direct gerelateerd aan allerlei leeftijdsgebonden aandoeningen. Het optimaliseren van methylering is dan ook van vitaal belang voor het handhaven van een optimale gezondheid en het voorkomen van diverse gezondheidsproblemen.

Jeroen de Haas zal tijdens de studiemiddag uitleggen wat methylering is, welke factoren van invloed zijn, hoe je methylering kunt meten en hoe je methylering kunt verbeteren met behulp van voeding en leefstijl.

Kennisniveau

  • voor deze training is orthomoleculaire basiskennis vereist
  • deze training is op HBO-denkniveau
  • diploma medische basiskennis is een pré

Na deze training:

  • kent u de functies en werking van het methylatiesysteem.
  • weet u waarom methylering zo belangrijk is.
  • bent u bekend met de factoren die invloed hebben op de vermindering van methylering.
  • kunt u methylatie meten.
  • weet u hoe u de methylering van cliënten in de praktijk kunt verbeteren.

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we na de training en blijft 30 dagen beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat.

Accreditatie bij MBOG, KTNO en NWP.

< Terug