Saffraanlimonade met limoen, druiven en watermeloen

Ingrediënten
– 4 kopjes water
– 1/2 kopje suiker (of naar smaak)
– 1/4 theelepel saffraandraadjes
– 1/2 kopje vers geperst limoensap
– 1/2 kopje pitloze druiven, gehalveerd
– 1/2 kopje verse watermeloenblokjes
– ijsblokjes
– verse muntblaadjes (optioneel, ter decoratie)

Keukengerei
– 2 steelpannen
– limonadekan

Bereiding

Breng 2 kopjes water aan de kook in een steelpan. Voeg de saffraandraadjes toe en laat het geheel 2-3 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en laat het saffraanwater afkoelen tot kamertemperatuur.

In een andere steelpan voeg je de suiker en de overgebleven 2 kopjes water toe. Verwarm het mengsel op laag vuur en roer totdat de suiker volledig is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat de suikersiroop afkoelen.

Combineer het saffraanwater, de suikersiroop en het limoensap in een kan en meng goed.

Voeg de gehalveerde druiven en watermeloenblokjes toe aan de kan met limonade. Roer voorzichtig zodat de vruchten gelijkmatig verdeeld zijn.

Plaats de kan in de koelkast en laat de limonade minstens 1 uur koelen. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed mengen en de limonade lekker koud wordt.

Serveer de saffraan limonade in glazen gevuld met ijsblokjes. Garneer eventueel met verse muntblaadjes voor een verfrissende twist.

Geniet van je zelfgemaakte saffraan limonade met limoen, druiven en watermeloen!

 

< Terug