Mestcelactivatiesyndroom

Mestcelactivatiesyndroom – Een hyper-reagerend immuunsysteem

Data Tijd Locatie Kosten ex BTW
06-05-2024 13.30 - 16.30 Online € 45,00

Aanmelden

online studiemiddag

Mestcelactivatiesyndroom – Een hyper-reagerend immuunsysteem

Docent: Gonnie van de Lang

Ondanks dat de stoornis van het immuunsysteem, mestcelactivatiesyndroom (MCAS) geheten, voorkomt bij een groot percentage (circa 17%) van de bevolking is het bestaan ervan voor velen onbekend. Dit heeft tot gevolg dat er veel mensen met klachten, al jaren rondlopen, zonder een goede diagnose en behandeling te krijgen. Patiënten met MCAS geven aan ziek te worden van bijna alles dat binnenkomt; voedsel, geuren, fysieke en emotionele triggers. Vaak worden ze door de diversiteit en veelheid aan niet meetbare klachten zelden geloofd noch serieus genomen.

Als therapeut is de kans groot dat je personen met de diagnose of mogelijke MCAS in je praktijk krijgt. Door het veelvoud van symptomen, diverse organen en systemen betreffend is het niet zo eenvoudig om deze als MCAS te herkennen.

Deze studiemiddag is een kennismaking met het mestcelactivatiesyndroom. De verschillende symptomen worden behandeld. De rol van de triggers in relatie met de mestcelreacties zoals bijvoorbeeld hersenmist, maag en darmklachten, SIBO, opgeblazen buik, huidaandoeningen, vermoeidheid, hoofdpijn, longklachten, voedselintoleranties en allergieën. De diagnosestelling en behandeling van MCAS-regulier en complementair worden behandeld. De adviezen voor de therapeut binnen de behandeling van een MCAS-patiënt op het gebied van bijvoorbeeld voeding, leefstijl en voedingssuppletie. Doordat de symptomen op verschillende organen kunnen plaatsvinden is suppletie afgestemd op de disbalans van belang. Daarnaast is het belangrijk om vitamine en mineralen tekorten aan te vullen en het immuunsysteem te ondersteunen.

Kennisniveau:

  • voor deze training is orthomoleculaire basiskennis vereist
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • kent u de functie van de mestcellen
  • kent u de verschillende facetten van het mestcelactivatiesyndroom
  • kunt u aan de hand van een stappenplan MCAS in de praktijk herkennen
  • kent u de therapievormen, zowel regulier als complementair
  • kunt u MCAS-patiënten begeleiden en adviseren op gebied van leefstijl, voeding en voedingssuppletie

Terugkijken en deelnamecertificaat
Deze training is online terug te kijken via een terugkijklink. De terugkijklink mailen we na de training en blijft 30 dagen beschikbaar. Door het beantwoorden van de controlevragen, die gedurende de training worden gesteld door de docent, en deze terug te koppelen aan info@viteducatief.nl ontvangt u een deelnamecertificaat.

Accreditatie bij MBOG (3 SBU: 2  punten alg. medisch, 1 punten orthomoleculair), NWP (2 pnt.) en KTNO (12774).

 

< Terug