De darmen - door dik en dun

De darmen – Door dik en dun

Datum Tijd Locatie Kosten ex BTW
07-09-23 09:30 - 16:30 Amersfoort € 65,00
incl. lunch

Aanmelden

 

Nieuw

praktijktraining

De darmen – Door dik en dun

Docenten: Dorte Kramers & Astrid te Winkel

Een goede spijsvertering is van levensbelang voor ons lichaam. De juiste vertering van ingenomen voedsel levert niet alleen de benodigde energie om het lichaam te laten functioneren, maar ook talloze hulp- en bouwstoffen die nodig zijn om onderhouds-en herstelprocessen goed te laten verlopen. De conditie van ons darmmicrobioom is essentieel in dit hele proces.

Dorte Kramers en Astrid te Winkel zullen het hele spijsverteringsproces met u doorlopen. U kunt denken aan de opname van macronutriënten (wat kan er mis gaan), gluten en zuivel (voor iedereen de duivel?), allemaal beestjes- dysbiose en pathogene overgroei, fijne darmnutriënten en last but not least hoe om te gaan met SIBO. Praktische kennis, ruimte voor vragen, behandeling van casussen: kortom een informatieve lesdag van 2 gedreven dames met verstand van zaken.

Kennisniveau

  • voor deze training is (orthomoleculaire) basiskennis van het spijsverteringsstelsel noodzakelijk
  • diploma medische basisvakken is een pré.
  • deze training is op HBO-denkniveau

Na deze training:

  • begrijpt u wat een goede spijsvertering voor ons betekent en waar het allemaal kan misgaan. En hoe u dit weer in balans kunt krijgen.

Accreditatie bij NWP (4 pnt. orthomoleculair en natuurgeneeskunde) , MBOG (6 SBU's, 3 medisch en 3 orthomoleculair) en KTNO (13011).

 

 

< Terug