Wortelsalade met verse curcuma

Bijgerecht, 1-2 personen

Ingrediënten
– 75 g jonge gemberwortels, geraspt
– 75 g wortels, geschild en geraspt
– 75 g gele bieten, geschild en geraspt
– 40 g verse curcuma longa- en (indien verkrijgbaar) curcuma amada-wortels, geraspt
– Sap van 1 limoen
– ¼-½ jalapeñopeper, ontdaan van zaden en gesnipperd
– zeezout naar smaak
– 1 eetlepel koolzaadolie
– 1 theelepel mosterdzaden
– 1 snufje asafoetida (duivelsdrek) indien gewenst

Bereiding
Meng in een kom de geraspte gember, wortel, curcuma en bieten met de gesnipperde jalapeñopeper, het limoensap en het zout. Verhit de koolzaadolie in een koekepan en voeg vervolgens de mosterdzaden toe. Haal de pan van het vuur wanneer de zaden beginnen te sputteren, voeg desgewenst de asafoetida toe, roer goed door en sprenkel vervolgens over de salade. Meng het geheel en laat een half uur intrekken. Serveer gekoeld.

Recept en foto: Panfusine, food52.com

Terug