Thaise groenlipmosselen met kokos

Hoofdgerecht, 4 personen

Ingrediënten
– 2 kg (groenlip)mosselen
– 200 g dunne rijstnoedels
– 400 ml kokosmelk
– 500 ml kippenbouillon
– 25 g fijngemalen palmsuiker
– 2 stengels citroengras (sereh)
– 2 bosuien
– 1 handje koriander
– 4 teentjes knoflook, fijngestampt
– 1 eetlepel fijngeraspte gember
– ½ kopje basilicumblaadjes
– 2 chilipepers
– sap van 1 citroen
– 1 eetlepel vissaus
– 1 eetlepel plantaardige olie

Bereiding
Snijd het witte gedeelte van de bosuien, het onderste, dikke gedeelte van de stengels citroengras en de chilipepers en fijn. Snijd het groen van de bosuien in diagonale reepjes en houd apart voor de garnering. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en houd de blaadjes apart voor de garnering.
Kook de dunne rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze vervolgens uitlekken.
Verhit de olie in een grote pan op een matige warmtebron. Fruit de knoflook, de gember, het citroengras, de koriander en het witte deel van de bosuien in circa 3 minuten. Voeg de kokosmelk, kippenbouillon en palmsuiker toe en breng aan de kook. Roer het citroensap en de vissaus door het bouillonmengsel en breng het desgewenst verder op smaak. Voeg vervolgens de mosselen toe en roer goed door. Doe het deksel op de pan laat het geheel 3-5 minuten koken totdat de mosselschelpen open en de mosselen gaar zijn.
Verdeel de noedels, mosselen en bouillon over de borden. Garneer met de chilipepers, het groen van de bosuien, de blaadjes koriander en de basilicum.

Recept en foto: Olivia Andrews, Stuff Limited

 

< Terug