Uien in salie-roomsaus

Bijgerecht, 3-4 personen

Ingrediënten
– 24 kleine uien
– 10 champignons
– 4 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 450 ml (volle) melk
– 1 theelepel zout
– 2 theelepels gedroogde salie
– 2 theelepels citroenschaafsel
– 2 theelepels citroensap
– 4 eetlepels versgehakte peterselie
– paprikapoeder naar smaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ondiepe ovenschaal in met boter. Pel de uien en snijd een klein stukje van de boven- en onderkant. Kook de uien zachtjes gaar in water met zout gedurende ca. 30 minuten.
Snijd de champignons in plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons op een hoge warmtebron. Voeg de bloem toe, roer goed door en voeg vervolgens de melk, de salie, de helft van het citroenschaafsel, het zout en het citroensap toe. Laat het geheel aan de kook komen en roer goed door op een matige warmtebron totdat de saus indikt.
Leg de gekookte uien in de ingevette ovenschaal en giet de saus eroverheen. Bak het gerecht gedurende 20 minuten op 175°C. Bestrooi voor het serveren met de gehakte peterselie, de rest van het citroenschaafsel en paprikapoeder naar smaak.

Recept en foto: Erika Michael, Allrecipes.com.

 

< Terug