Pompoenbeignets en gefrituurde salie

Borrelhapjes, 8 personen

Ingrediënten
– plantaardige of kokosolie, om in te frituren
– 200 g bloem
– 350 ml koolzuurhoudend (bron)water
– 700 g kabocha pompoen of gewone pompoen, schoongemaakt
– 20 g salieblaadjes
– (zee)zout
– zeezoutvlokken (garnering)
– 1 citroen (garnering)

 

Bereiding
Maak de pompoen schoon en snijd het vlees in partjes van ongeveer 3 mm dik. Snijd de citroen in partjes. Verhit in een braadpan een laag olie van ongeveer 2,5 cm tot ca. 180°C.
Meng in een kom de bloem en 300 ml koolzuurhoudend water tot een glad beslag met de consistentie van zure room. Voeg meer water toe als het beslag te dik is. Breng op smaak met zout.
Dompel de pompoenpartjes en enkele van de salieblaadjes in het beslag; laat overtollig beslag eraf lopen. Verdeel in 3-4 porties.
Voeg een portie door het beslag gehaalde pompoenpartjes en salieblaadjes en enkele salieblaadjes zonder beslag voorzichtig toe aan de hete olie. Frituur op matige warmtebron gedurende 3-5 minuten onder regelmatig draaien totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de gefrituurde pompoen en salieblaadjes met een tang of schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit voor de overige porties. Breng op smaak met zeezoutvlokken en serveer direct met partjes citroen.

Recept: Richard Betts, foodandwine.com.
Foto: Dave Lauridsen.

 

< Terug