Provençaalse Aigo boulido

Aigo boulido (letterlijk ‘gekookt water’), een krachtige bouillon op basis van knoflook en salie, is een Provençaalse remedie tegen allerhande kwalen.

Bouillon, 4-6 personen

Ingrediënten
– 1 l water
– 10 teentjes knoflook
– 6 blaadjes verse salie
– 1 laurierblad
– 1 theelepel zout
– ¼ theelepel gemalen zwarte peper
– 2 eierdooiers

Bereiding
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Breng in een ruime pan het water, de plakjes knoflook, de salie, het laurierblad met zout en peper aan de kook. Laat de bouillon circa 10-15 minuten zachtjes doorkoken totdat de knoflook zacht en doorgekookt is. Zet de warmtebron uit en zeef de kruiden en knoflook uit de bouillon. Verwijder de laurier- en salieblaadjes, prak de knoflook met een vork tot een pasta en voeg deze toe aan de bouillon. Breng vervolgens de bouillon net niet aan de kook. Klop de eierdooiers en roer deze snel door de bouillon. Blijf circa een halve minuut roeren totdat de eieren zijn gestold tot dunne strengen.
Serveer de bouillon warm. Lekker met knoflookcroutons en geraspte Gruyère.

Recept: Agatha, lovefrenchcooking.blogspot.com.
Foto: Rachel Heffington, Lipstick and Gelato.

 

< Terug