Hartige broccoli frittata met shiitake

Hoofdgerecht, 4 personen

Ingrediënten
– 140 g shiitake
– 280 g broccoliroosjes
– 8 eieren
– 1 gele ui
– 2 eetlepels kappertjes
– 1 eetlepel olijfolie
– 80 ml slagroom of melk
– 35 g geraspte Pecorino Romano
– zout en peper

 


Bereiding
Snijd de shiitake in plakjes en snipper de ui. Snijd de broccoliroosjes van de stam af en snijd ze klein.
Verwarm de oven voor op 200°C en plaats het rooster in het midden van de oven. Verhit de olijfolie in een ruime, ovenbestendige koekenpan (diameter 30 cm). Voeg de gesnipperde uitjes en wat zout toe en bak ze 5 minuten op middelhoge warmtebron onder af en toe roeren tot ze zacht zijn. Voeg de plakjes shiitake toe en braad deze nog eens 5 minuten mee tot ze licht gekleurd en wat geslonken zijn. Voeg de broccoli en de kappertjes toe het laat het geheel goed doorwarmen.
Breek de eieren in een kom en meng de slagroom of melk erdoor. Verdeel gelijkelijk over het groentemengsel in de pan en strooi de geraspte kaas erover.
Plaats de pan in de oven en bak gedurende 15 minuten tot het mengsel stevig is. Snijd de frittata in punten en serveer warm of op kamertemperatuur.

Recept en foto: Erika Michael, Umami Girl.com.

Terug