Roerbakschotel met spinazie, tofu en sesam

Hoofdgerecht, 3 personen

Ingrediënten
– 1 eetlepel koolzaadolie
– 225 g tofu
– 1 grote teen knoflook, fijngeperst
– 1 theelepel geraspte of fijngehakte verse gember
– ¼ theelepel chilivlokken
– Sojasaus naar smaak
– 170 g verse babyspinazie
– 2 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
– 1 theelepel sesamolie

 

Bereiding
Was de babyspinazie en laat uitlekken in een vergiet of droog in een slacentrifuge. Snijd de tofu in kleine dobbelsteentjes. Verhit de koolzaadolie in een grote wok op middelhoge warmtebron en voeg de tofu toe. Roerbak de tofu 3-5 minuten totdat deze lichtgekleurd is. Voeg de knoflook, chilivlokken en gember toe en roerbak circa 1 minuut totdat de aroma’s vrijkomen. Voeg naar smaak sojasaus toe. Voeg vervolgens de babyspinazie toe en roerbak circa 1 minuut totdat de spinazie slap wordt en slinkt. Voeg de sesamzaadjes toe en eventueel nog wat sojasaus. Haal de pan van de warmtebron.
Schep het spinazie-tofu mengsel in een schaal en zorg dat het kookvocht achterblijft in de pan. Besprenkel het gerecht met sesamolie en eventueel nog wat sojasaus.
Serveer de roerbakschotel met rijst of noedels, of als vulling voor een pitabroodje of een wrap.

Recept: Martha Rose Shulman (NYT Cooking)
Foto: Andrew Scrivani/New York Times

 

< Terug