Linzensalade met spinazie, pecannoten en Cheddar

4 personen

Ingrediënten
– 450 g droge linzen
– 1 kleine ui
– 1 wortel, gehalveerd
– 1 teentje knoflook, gehalveerd
– 1 laurierblaadje
– 50 g pecannoten
– 600 g verse spinazie
– 120 g Cheddar kaas, geraspt/vlokken
– 100 ml extra vergine olijfolie
– 4 eetlepels rode of witte wijnazijn
– 1 theelepel zout
– ½ theelepel versgemalen zwarte peper

Bereiding
Doe de linzen samen met de ui, knoflook, wortel en het laurierblad in een middelgrote pan en voeg zoveel water toe dat de ingrediënten ca. 5 cm onder water staan. Breng aan de kook en laat het geheel op lage warmtebron zachtjes sudderen tot de linzen zacht zijn, ca. 30 minuten. Giet het water af en verwijder de ui, knoflook, wortel en het laurierblad.
Was de spinazie goed en verwijder de steeltjes. Rooster de pecannoten in een kleine koekenpan op middelhoge warmtebron onder regelmatig omscheppen in ca. 5 minuten tot ze goudbruin zijn (5-10 minuten in een oven op 180° kan ook). Hak de noten in stukjes.
Meng in een grote (sla)kom de azijn, het zout en de zwarte peper. Voeg al roerend langzaam de olijfolie toe. Houd de helft van de dressing apart.
Snipper de helft van de spinazie en voeg deze samen met de warme linzen bij de helft van de dressing. Roer alles voorzichtig door totdat de spinazie slap begint te worden.
Meng in een andere kom de rest van de spinazie met de rest van de dressing en verdeel over de borden. Schep het linzenmengsel op de spinazieblaadjes en garneer met de geroosterde pecannoten en vlokken Cheddar kaas.

Recept: FoodandWine.com
Foto: Dan Goldberg/FoodandWine.com

 

< Terug