Chocolade eten, goed voor hoofd en hart
Mooi nieuws voor degenen onder ons die gek zijn op chocolade: regelmatig een stukje (pure) chocolade eten kan de kans op een depressie én op hart- en vaatziekten verkleinen, zo […]
Mooi nieuws voor degenen onder ons die gek zijn op chocolade: regelmatig een stukje (pure) chocolade eten kan de kans op een depressie én op hart- en vaatziekten verkleinen, zo […]
Van kruiden als salie en rode klaver is bekend dat ze een gunstig effect kunnen hebben op de ernst en frequentie van overgangsklachten, zoals opvliegers en nachtelijk zweten. Mariadistel (Silybum […]
Afgelopen week werd in diverse media het fenomeen van het ‘bosbaden’ belicht. Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en is van mening dat we minder stressgevoelig worden als we onszelf met […]
Deze nieuwe dieetfilosofie wordt uitgebreid uitgelegd in het boek ‘De hamster in je brein’, geschreven door de kinderartsen Felix Kreier en Maarten Biezeveld. Als zij het over de hamster hebben […]
Soms vind je iets wat je raakt, terwijl je er helemaal niet naar op zoek bent. Dat overkwam mij toen ik eens met een spiedend oog door onze VitEducatief-site heen […]
Kauwen is niet alleen een belangrijke eerste stap voor een goede vertering van voedsel, het heeft ook een gunstig effect op ons brein, zo laten meerdere studies zien. Kauwen blijkt […]
Natuurlijk weten we allemaal dat het eten van groenten en fruit goed is voor onze gezondheid. In eerste instantie denken we dan vaak aan het fysieke welzijn, maar onze geestelijke […]
Deze prikkelende kop stond enige tijd geleden in ‘Het Financieele Dagblad’ boven een interview met neurowetenschapper John Cryan. De Ierse John Cryan is een van de leidende experts op het […]
Voldoende slaap is een absolute must, aldus Gerard Kerkhof, slaapwetenschapper en emeritus hoogleraar psychofysiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Niet alleen worden we humeurig, trager en minder alert van onvoldoende […]