Nieuws
Wintergroenten, lekker en gezond
De herfst en de winter zijn bij uitstek de seizoenen om te zorgen dat we ‘goed’ eten. En dan goed in de zin van ‘gezond’,... Verder lezen→
Darmflora kan rol spelen bij diagnose en behandeling van IBD
Inflammatoire darmziekten (IBD), waaronder de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, zijn chronische aandoeningen van het maagdarmstelsel, waarbij periodes van ontsteking afgewisseld worden met periodes... Verder lezen→
Met gezond oud worden moet je jong beginnen
‘Een goede leefstijl en voeding die de juiste voedingsstoffen levert, zijn ons hele leven belangrijk. Ook al voor we geboren zijn’, aldus promovendus Eline Stoutjesdijk,... Verder lezen→
De overeenkomst tussen een groen monster en rode wijn
Japanse duizendknoop (Polygonum cuspidatum of Fallopia japonica) is niet erg populair, zeker niet bij tuinders en medewerkers van diverse gemeentelijke plantsoenendiensten. De plant wordt namelijk tot de... Verder lezen→
Chocolade eten, goed voor hoofd en hart
Mooi nieuws voor degenen onder ons die gek zijn op chocolade: regelmatig een stukje (pure) chocolade eten kan de kans op een depressie én op... Verder lezen→
Mariadistel nieuw wapen tegen opvliegers
Van kruiden als salie en rode klaver is bekend dat ze een gunstig effect kunnen hebben op de ernst en frequentie van overgangsklachten, zoals opvliegers... Verder lezen→
Het belang van vitamine G weer onderstreept!
Afgelopen week werd in diverse media het fenomeen van het ‘bosbaden’ belicht. Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en is van mening dat we minder stressgevoelig... Verder lezen→
Wilt u afvallen? Tem dan de hamster in uw brein
Deze nieuwe dieetfilosofie wordt uitgebreid uitgelegd in het boek ‘De hamster in je brein’, geschreven door de kinderartsen Felix Kreier en Maarten Biezeveld. Als zij... Verder lezen→
Wake-up call
Soms vind je iets wat je raakt, terwijl je er helemaal niet naar op zoek bent. Dat overkwam mij toen ik eens met een spiedend... Verder lezen→
Kauwen is goed voor het brein
Kauwen is niet alleen een belangrijke eerste stap voor een goede vertering van voedsel, het heeft ook een gunstig effect op ons brein, zo laten... Verder lezen→
Groente, daar knap je van op!
Natuurlijk weten we allemaal dat het eten van groenten en fruit goed is voor onze gezondheid. In eerste instantie denken we dan vaak aan het... Verder lezen→
‘Er is meer tussen buik en brein’
Deze prikkelende kop stond enige tijd geleden in ‘Het Financieele Dagblad’ boven een interview met neurowetenschapper John Cryan. De Ierse John Cryan is een van... Verder lezen→