Leefstijl en voeding als interventiemogelijkheden

De thema’s leefstijl en voeding staan momenteel volop in de belangstelling. Leefstijlgeneeskunde (toepassing van leefstijl in de curatieve gezondheidszorg) is inmiddels een algemeen bekend en geaccepteerd begrip.
Maar wat is nu precies een gezonde leefstijl? Wat verstaan we onder goede voeding? Is dat voor iedereen hetzelfde? Of is dat mede afhankelijk van leeftijd en leefomstandigheden? Suppleren, is dat nu echt wel noodzakelijk? Wat is de functie van stress? En wanneer wordt stress een risicofactor voor onze gezondheid?
Een heleboel vragen die bij een heleboel mensen leven, zeker als ze last krijgen van bepaalde gezondheidsklachten.
Deze vragen en de mogelijke antwoorden staan centraal in onze beide meerdaagse opleidingen. Zo leert u welke leefstijlinterventies een positieve bijdrage kunnen leveren aan een gezond leven. Daarnaast vormen de diverse aspecten van voeding (voedingspatronen, samenstelling, vasten, tekorten) een belangrijk onderdeel van de lesstof. Daarbij is de orthomoleculaire visie het uitgangspunt.
We onderscheiden:
* Orthomoleculaire voedingsleer is gericht op het optimaliseren van onze algehele gezondheid en onze weerstand te verhogen door middel van gezonde, volwaardige voeding, eventueel aangevuld met voedingssupplementen.
* Orthomoleculaire geneeskunde bevordert het herstel van ziekteprocessen in ons lichaam met behulp van vitamines, mineralen en andere nuttige stoffen die in de basis niet schadelijk zijn voor het lichaam.

In de vierdaagse cursus VitOrthomoleculair 1 krijgt u een introductie in de orthomoleculaire voedingsleer en maakt u kennis met de mogelijkheden van leefstijlinterventie. De achtdaagse opleidingsmodule VitOrthomoleculair 2 geeft een verdieping van de lesstof van de vierdaagse cursus en biedt u de basisbeginselen van de orthomoleculaire geneeskunde en leefstijltherapie aan.
Beide scholingen geven u naast een gedegen theoretische onderbouwing praktische handvatten om de opgedane kennis direct te kunnen toepassen.

VITORTHOMOLECULAIR 1
4-daagse cursus orthomoleculaire voedingsleer en gezonde leefstijl

Klik voor meer informatie

VITORTHOMOLECULAIR 2
8-daagse opleidingsmodule orthomoleculaire therapie en leefstijlinterventies

Klik voor meer informatie