Bijscholingen

Wilt u uw vakkennis op peil houden of uitbreiden? Dan bent u bij ons op het goede adres. Het hele jaar door bieden wij op diverse locaties in het land een gevarieerd (natuurgeneeskundig) educatieprogramma, zowel bijscholingen als meerdaagse opleidingen. Wij werken met enthousiaste en vakbekwame docenten die ieder vanuit hun eigen vakgebied graag hun kennis met u delen. Diverse beroepsverenigingen accrediteren onze scholingen. Een gezonde lunch is een vast onderdeel van iedere lesdag en geeft u de mogelijkheid om nader kennis te maken met uw medecursisten en informatie uit te wisselen. Wij geloven dat enthousiaste docenten, kleine groepen en een ongedwongen sfeer hét recept zijn voor een succesvol leermoment. In het overzicht en in de agenda vindt u het actuele en volledige overzicht van onze bijscholingen.

NIEUWS OVER (ONLINE) SCHOLINGEN EN ACCREDITATIES

Webinars en online scholingen zijn niets nieuws onder de zon, maar ze hebben in de coronaperiode wel een grotere vlucht genomen. Hoewel bij sommige mensen de voorkeur blijft uitgaan naar fysieke scholingen op locatie, merken wij ook dat veel mensen de voordelen van online educatie zijn gaan waarderen. Daarom gaat VitEducatief voortaan naast ‘op locatie’ ook online scholingen aanbieden.

Ook de beroepsverenigingen (MBOG, NWP en VBAG) gaan met de tijd mee en hebben hun accreditatienormen aangepast aan de nieuwe manier van bijscholen. De grootste wijziging betreft het bekijken van een terugkijklink van een scholing. Daarvoor kunnen nu onder bepaalde voorwaarden ook accreditatiepunten worden verkregen.

Hieronder voor de duidelijkheid alle voorwaarden om een deelnamecertificaat (en dus accreditatiepunten) te ontvangen op een rijtje:

Fysieke scholing: wanneer u minstens 80% van de tijd aanwezig bent.

Webinar via livestream: wanneer u minstens 80% van de tijd de livestream volgt. Dit wordt bijgehouden aan de hand van een aantal controlevragen die u tijdens het webinar worden gesteld.

Terugkijklink: als u de lesstof uitsluitend tot u neemt via de terugkijklink en wel prijs stelt op een deelnamecertificaat/accreditatiepunten dan dient u achteraf een aantal vragen over de inhoud van de scholing te beantwoorden.

Webinar (vooraf opgenomen): zie terugkijklink.